28 / 04 / 2024

Axel Busch: Türkiye ısıtma pazarında büyüyor!

Axel Busch: Türkiye ısıtma pazarında büyüyor!

DemirDöküm Üst Yöneticisi (CEO) Axel Busch, "Türkiye ısıtma pazarı çok önemli bir pazar, son yıllarda özellikle hızlı bir şekilde büyümesine devam ediyor, İngiltere'den sonra Türkiye Avrupa'da hızlı büyüyen en büyük ikinci ısıtma pazarı" dedi....





Busch, DemirDöküm Giresun Yetkili Satıcısı Öztekbaş AŞ'nin açılışı için geldiği Giresun'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yeni gazın yayılmasıyla ısıtma pazarında hızlı bir büyüme gösterdiğini söyledi.


Türkiye'deki pazarın büyümesinin DemirDöküm için önemli olduğunu, aynı zamanda Vaillant Grup için de çok önemli olduğunu belirten Busch, "Türkiye ısıtma pazarı çok önemli bir pazar, son yıllarda özellikle hızlı bir şekilde büyümesine devam ediyor, İngiltere'den sonra Türkiye Avrupa'da hızlı büyüyen en büyük ikinci ısıtma pazarı. O yüzden biz Türkiye'de yatırım yaptık. Vaillant grup olarak buradayız, yatırımı yapmaya devam ediyoruz, Ar-Ge'de, bayilerde, ürünlerde, her alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


- "2013 DemirDöküm için iyi bir yıl oldu"


Busch, 2013 yılının DemirDöküm için iyi bir yıl olduğunu ve yeni ürünleri başarıyla pazara sunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:


"Özellikle ekonomide kurların dalgalanmasıyla bizler de bu dalgalanmaya ayak uydurmak zorunda kaldık. Hem satışlarımızı hem satış sonrasını, hizmetlere odaklanarak pazardaki pozisyonumuzu her geçen gün kuvvetlendiriyoruz. Özellikle bu sene Bozüyük'te Türkiye'nin Ar-Ge merkezlerinin biri DemirDöküm için açıldı. Türkiye'nin 140'ıncı Ar-Ge merkezi olarak devreye girdi. Özellikle de bu alanda, üretim alanında Türkiye'deki büyümeyle Avrupa'daki pazara da hitap edecek şekilde yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz." 


- "Yeni ürünler piyasaya sunulmaya devam edecek"


Türkiye'deki ısıtma pazarının bir değişim sürecinde olduğunu dile getiren Busch, "Bireysel ısınma cihazlarının yanında merkezi kazanlar ve merkezi ısıtma sistemleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Biz de bu trendi ve pazardaki gelişimi takip ediyoruz. Bu sene de daha yüksek kapasitedeki ürünlerimizi piyasaya sunduk ve yeni ürünlerimizi de sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Busch, bu yıl yoğuşmalı Nitromix cihazının kaskad çözümlerini piyasaya sunduklarını anlatarak, şunları kaydetti:


"Özellikle bu orta büyüklükteki evler için çok güzel bir çözüm. Bu tamamen yüksek verimlilik, çevreye duyarlılık ve kaliteyle doğru orantılı bir ürün. Onun yanında yenilenebilir enerji panelleriyle ilgili ürünlerimiz genişletmeye devam ediyoruz. DemirDöküm'ün ısıtma ve soğutmadaki kuvvetli yönü gibi güneş enerjisi alanında da daha da kuvvetlendiğini göreceksiniz."


AA


Geri Dön