30 / 04 / 2024

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Yüksek çözünürlüklü görüntü kaliteleri sayesinde gerçekçi ve canlı bir televizyon deneyimi yaşatan Axen 4K TV modelleri, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki, Axen 4K Smart TV'ler kaç TL, Axen 55 inç ne kadar? İşte detaylar...



Görüntü ve ses kalitesinden, akıllı eklentilere kadar pek çok özellikle donatılan son teknoloji TV modelleri yeni terimler de ortaya çıkardı. 4K Ultra HD TV bunlardan biri. Peki, 4K Ultra HD TV ne demek? İşte cevabı...

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Televizyondaki görüntüyü oluşturan noktaların her birine piksel denir. Bu pikseller yan yana gelerek ekranda görülen resimleri oluşturur. Piksel sayısı ne kadar çoksa çözünürlük de bir o kadar yüksek olur. Yüksek piksel değeri daha keskin ve net görüntü sağlar. 4K çözünürlükte toplam 8,3 milyon piksel mevcut. Yani; 4K bir televizyon standart full HD TV’den 4 kat daha yüksek görüntü kalitesine sahip. 4K ifadesindeki 'K' 1000 anlamına gelir. Yani 4K TV modellerinin yatay çözünürlüğü yaklaşık 4000  piksel.

Son dönemlerde HD, Full HD, 4K, 8K gibi pek çok terim dillere dolandı. Dolayısıyla hangisinin daha iyi görüntü verdiği ve hangi TV’nin 4K olduğu merak ediliyor. Dünya genelinde standartları belirleyen kurumlar vardır. Avrupa ve ABD'de de bağımsız standartları “Digital Europe ve Consumer Electronic Association” tespit eder. Yani televizyon bu iki kurumdan birinin bandrolünü taşımıyorsa 4K değildir.

Bağımsız kuruluşlarca verilen UHD sertifikası da ürün hakkında bilgi veren önemli ayrıntılardan biri. Logo yalnızca 3840×2160 çözünürlüğe sahip ürünlere uygulanır. Kolayca kontrol edilebilecek bir başka detay ise 4K TV modellerinin arkasında RGB paneli yer alır. Ancak RGBW girişi varsa o televizyon 3K’dır. Televizyonun 4K özelliğini kontrol etmenin en kolay yolu, 4K yayın yapan kanalları açmaktır. Şayet bu kanallar açılmıyorsa, TV, 4K teknolojisini desteklemiyor demektir.

Peki, Ultra HD 4K aynı mı? 4k UHD ne demek? Smart özelliği ne işe yarar?
 


Geri Dön