21 / 05 / 2024

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Yüksek çözünürlüklü görüntü kaliteleri sayesinde gerçekçi ve canlı bir televizyon deneyimi yaşatan Axen 4K TV modelleri, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki, Axen 4K Smart TV'ler kaç TL, Axen 55 inç ne kadar? İşte detaylar...



4K Ultra HD TV 
Ultra HD yüksek çözünürlüklü televizyonları ifade etmek için kullanılır. Çözünürlük ne kadar artarsa görüntü kalitesi de o kadar artar ve daha canlı, kaliteli bir seyir keyfi yaşanır.

Axen 4K Smart Televizyon fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Bir sinema formatı olan ultra HD çözünürlük 4096×2160 pikseldir ve daha çok 4K ve üzeri çözünürlükteki televizyonları belirtmek için kullanılır. UHD ve 4K terimlerinin aynı anlama geldiği söylenebilir.

UHD ya da ultra yüksek çözünürlük gibi adlarla da bilinen ultra high çözünürlük gerçek 4K deneyimi sunar. HDR (High Dynamic Range) teknolojisi 4K UHD özelliğe sahip televizyonların pek çoğunda yer alır. Renk ve karşıtlık üzerinden gelişmiş bir görüntü sağlayan HDR teknolojisinde tüm gölgeler ve detaylar çok daha nettir. Şayet yayın 4K değilse, görüntü kalitesinde pek bir fark olmaz. Netflix, Amazon Prime Video, Youtube gibi platformlarda 4K yayın izleme imkanı mevcut. Ayrıca 4K çözünürlükte, kesintisiz TV keyfi için internet bağlantı kalitesi de önemli. En az 25 Mbps ve daha hızlı bir internet bağlantısı ile yayınların kesintisiz şekilde izlenmesi kolaylaşır.

4K Smart ve 4K Android TV
Smart TV internete bağlanan, çeşitli uygulamaların kullanmılmasına imkan sağlayan ve telefondan görüntü aktarımı yapılabilen televizyon modellerine verilen genel addır. 4K Smart TV ise yüksek çözünürlükte görüntü kalitesine sahip akıllı televizyonlar için kullanılan nitelemedir. Günümüzde 4K kalitesinde görüntü sunan TV modellerinin hemen hemen tamamı smart teknolojiye sahiptir.

Android, telefon ve televizyonlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Görüntü kalitesi ve teknolojiyi bir arada sunan 4K Android TV modelleri işletim sistemi olarak android sistemi kullanır. Android telefonlarda olduğu gibi Google uygulamaları indirilmesini sağlayan android TV'lerde; Netflix, Amazon Prime, Disney Plus, Exxen gibi pek çok uygulama kullanabilir. 

AXEN 50 inç kaç ekran? AXEN 55 inç kaç ekran?


Geri Dön