30 / 04 / 2024

Ayada Maldives, Maldivler'de açılan ilk Türk oteli!

Ayada Maldives, Maldivler'de açılan ilk Türk oteli!

Maldiv adalarındaki ilk Türk oteli Ayada Maldivesi açan şirketin yöneticisi Fırat Aydeniz: Asıl zorluk Hint Okyanusunun ortasında, küçücük bir adada inşaat yapmaktı



Maldivler bembeyaz kumsalı ve turkuaz renkteki deniziyle tüm dünyada en çok arzulanan tatil noktalarından biri. Burada açılan ilk Türk oteli Ayala Maldives kısa süre önce hizmete girdi. Otelin sahibi Aydeniz Groupun Yönetim Kurulu üyesi Fırat Aydeniz Maldivlerde beni en çok şaşırtan şey, gün içerisinde oluşan gelgitler sebebiyle öğlen üzerinde dolaştığınız bir plajın akşamüzeri orada olmayışı. Buranın insanı cezbeden bir görüntüsü var, hele deniz altındaki yaşantıyı görünce buradan kopmak mümkün değil diyor.

Neden Maldivleri tercih ettiniz

Sıradan bir lokasyonda sıradan bir otel yatırımı yapmak yerine grubumuzun hedefine uygun bir yer olsun istedik. Dünyada eşi benzeri olmayan bu adalardan birkaçının turizm yatırımı yapılmak üzere ihaleye çıkarıldığını duyunca aradığımız fırsatın bu olduğunu düşündük ve otelimizin üzerine inşa edildiği Magudhdhuvaa adasını kiraladık.

Maldivlerde daha önce bir Türk otelinin açılmamış olmasının nedeni ne olabilir

Maldivler Türkiyede pek bilinmiyor. Mesafenin uzak olması ve direkt uçuşların bulunmaması en önemli etken. Maldivler haritada dahi gözükmeyecek kadar küçük ve bilinmeyen bir coğrafya. Ama asıl zorluk Hint Okyanusunun ortasında, küçücük bir adada inşaat yapmak. Düşünsenize çiviniz bitse neredeyse tüm inşaat duracak noktaya gelebiliyor. İşe
girişmeden önceki karar sürecimizde bu durum bizim de gözümüzü çok korkutmuştu.

Asyalılar cam tabanlı odada kalmak istiyor

*Gece yapılan balık avı ritüelinden biraz bahseder misiniz

Binlerce yıldızın okyanusa yansıttığı ışıklar arasından teknenize yaklaşan rengarenk balıkları izlemenin ve oltanıza takılan kocaman bir kılıç balığını kaçırmadan tekneye çekmenin tadını kelimlerle anlatmak pek kolay değil. Bunu ancak yaşayanlar anlayabilir.

Çeşitli ülkelerden gelen müşterileriniz arasında talepleri açısından farklar var mı

Avrupalılar daha çok sahil kenarındaki villalarda kalmayı tercih ediyorlar. Özellikle villalarının önündeki plajdan faydalanmak ve okyanusa plajdan yürüyerek ulaşmak istiyorlar. Asyalılar ise okyanus üzerindeki villalarda kalmayı bir ayrıcalık olarak görüyorlar. Ancak herkesin ortak tutkusu spa ve dalma deneyiminin tadını çıkarmak.

Maldivlerin sular altında kalabileceğine dair haberler çıkmıştı bir dönem. Otel açmadan önce bu konuda bir araştırma yaptınız mı

Elbette. Sonuçta büyük rakamlarla yatırım yapıyoruz ve ortada böyle bir söylenti var. Ancak inşaat döneminde gördük ki bu adaların oluşumu dalgaların deniz dibinden getirdiği kumların birikmesi sayesinde oluyor. Su seviyesi yükselse bile bu hareket olmaya devam edecek. Kaldı ki zaten her gün birkaç defa su seviyesi 120 cm değişiyor. Herhalde 50 yılda dünyadaki su seviyesi 120 cm yükselmez... Ancak bu haberin dünya turizminin dikkatini Maldivlere çekmek gibi bir sonuç doğurduğunuda söyleyebilirim ki bu durum da bizim açımızdan faydalı oldu.

Türk kahvesi ve nargile servisi de var

* Maldivler toplamda yaklaşık 1200 adadan oluşan Müslüman bir ülke. Geçim kaynağı turizm ve balıkçılık. 350 bin kişilik nüfusu var. Sadece 200 adasında yaşam mevcut.

* Türk kahvesi ve nargile servisi yapan kafesi, Türk hamamı, Türkçe konuşan personeli otelin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Yedi farklı konseptteki restoranlarda dünya mutfağından lezzetlerin yanı sıra lahmacun ve pide gibi alternatifleri de bulmak mümkün.

* Her villadan denize direkt girişin bulunduğu otelde oturma odalarındaki zemin cam. Sahil tarafındaki odaların kendine ait kumsalı ve bahçelerinde açık alan duşu bulunuyor. Misafirlerin birbirini rahatsız etmeyeceği şekilde tasarlanan villaların her birinin kendine ait yüzme havuzu var.

* Su kayağı, rüzgar sörfü, katamaran, stand up padding (SUP), fun tube, banana gibi hemen hemen her türlü su sporları hizmetini sunuyoruz. Bulunduğumuz atol, uzmanları tarafından literatürlerde dünyanın en iyi sörf alanlarından biri olarak gösteriliyor.

* Otelimizde 24 saat butlerservisi sunuyoruz.

* Özel arıtma ve mineralleştirme sistemiyle içme suyundan bahçe sulamaya kadar her yerde
deniz suyundan faydalanıyoruz. Ayrıca lagün içerisinde mercan yetiştiriyoruz.

* Ekvatorda romantik bir tekne turunda evlilik teklifi ya da gel-gitler esnasında okyanus ortasında ortaya çıkan kum tepeciklerinde piknik gibi sıradışı aktivitelerimiz mevcut.

* En pahalı suit oda kategorisine ve sezona bağlı olarak 1.000-12.000 dolar arasında değişiyor.
Milliyet/GÜLİZ ARSLAN


Geri Dön