13 / 05 / 2024

AYAMDER Güvenli Yeşil Bina toplantısı gerçekleşti!

AYAMDER Güvenli Yeşil Bina toplantısı gerçekleşti!

AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, imar konusunda Adana'nın komşu illere göre 10 katı geride kaldığını öne sürüp, üyelerini uyardı. Kılçık, "Seçimlerde Adana'ya yön çizecek insanların göreve gelmesine destek olalım" dedi...



ADANA Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) 'in organize ettiği 'Güvenli Yeşil Bina' başlıklı toplantı Seta'nın sponsorluğunda Riva Otel'de gerçekleşti. AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, Başkan Vekili Mustafa Fidan Vursavuş, Güvenli Yeşil Bina'ların belgesini vermekle sorumlu TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz, müteahhitler, mimarlar, iş adamları ve siyasiler katıldı. 


Ciddi hak kayıpları 

Toplantının sunuculuğunu Mustafa Fidan Vursavuş ile Esen Ezgi Karadağ üstlenirken, TSE ve Seta yetkilileri de sinevizyonda tanıtıcı sunum yaptı. Konuşmacı olarak kürsüye çıkan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, sitemde bulunarak, vatandaşlara, yetkililere, üyelerine çeşitli uyarılarda bulundu. Başkan Kılçık, "Adana'nın öyle bir yapısı var ki; planlamadan önce yapılanmış. Yapılaşmış yere plan oturtmaya çalışılıyor. Bu da ciddi hak kayıpları meydana getiriyor ve dava konusu yapılıyor. Mahkemeler de bu planları iptal ediyor. Adana'da maalesef gelenek oluşmuş, itirazlar neticelenmeden planlar yürürlüğe koyulmuyor. Uygulayıcı belediyeler de 'Biiyükşehir'den onaylı planlar elimize ulaşana kadar biz uygulamaya koymayız' diyorlar. Onlara da hak veriyoruz" dedi. 


'Meclis toplansın'

 Askıdaki itirazlı 1000'lik planların halen Büyükşehir Belediye Meclisi'nin imar komisyonunda bekletilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Kılçık, "Ben buradan Büyükşehir Başkan Vekilimiz Aldırmaz'a seslenmek istiyorum; imar komisyonu bir an önce bu itirazları neticelendirmeli. Meclis'i olağan üstü toplantıya çağırıp, bu planlar yürürlüğe konulmalı. Bizler de Adana'mızın kalkınması için an önce işimize bakmalıyız. Bu konuda başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin desteklerini bekliyoruz. 

Bunu da çok önemsiyoruz" uyarısında bulundu. 


Milliyet Gazetesi Güney eki


Geri Dön