28 / 04 / 2024

Trabzon'da Güvenli Yeşil Bina projesi anlatıldı!

Trabzon'da Güvenli Yeşil Bina projesi anlatıldı!

Trabzon'daki Müteahhitlere 'Güvenli Yeşil Bina' projesi anlatıldı. Güvenli Yeşil Bina ile hedeflenen sürdürülebilir, ekolojik, enerji verimli, çevre dostu sağlıklı yaşam olanaklar sunan yapılar meydana getirmek.



Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıyla, Trabzon'daki Müteahhitlere 'Güyenli Yeşil Bina' projesi anlatıldı. TSE Trabzon Belgelendirme Müdürü Metin Birlik ve Ankara'dan gelen uzmanlar Resul Ceran ve Ersin Demirörs, belgelendirme ile ilgili bilgileri müteahhitlerle paylaştı ve nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini, belgelendirmenin yaşam kalitesine ne gibi etkileri olacağını aktardılar. Ülke ekonomisinin %40'ını inşaat sektörü oluştururken, insanlara daha kaliteli ve daha sağlıklı binalar sunmak için yola çıkan TSE ilk yerli belgelendirmesini de bu anlamda gerçekleştirdi. 

Güvenli Yeşil Bina belgelendirmesi ile hedeflenen sürdürülebilir, ekolojik, enerji verimli, çevre dostu sağlıklı yaşam olanaklan sunan yapılar meydana getirmek. Tükenen enerji kaynaklan, çevre duyarlılığının artması, engelli yaşam gözetimi, sağlıklı malzeme kullanım talebi karşısında bu belgelendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Daha önceden bu belgelendirmeye yurt dışı tabanlı firmalar yapıyorken, TSE ilk yerli belgelendirme ile yurt dışından bağımsız, kendi kontrol mekanizmasını sağlayarak yaşam kalitesini arttıran, doğal afet karşısında riski en aza indirgeyen Güvenli Yeşil Bina alanlan oluşturuyor.


Taka


Geri Dön