27 / 04 / 2024

TSE "Güvenli Yeşil Bina" sertifikasyon hizmetlerine başladı!

TSE

MÜSİAD Adana Şubesi Eylül ayı toplantısında TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Özdenizi konuk etti. Bölge Koordinatörü Özdenir, toplantıda Çukurova'da Güvenli Yeşil Bina" sertifikasyon hizmetlerine başladıklarını belirtti..



TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz, 'Güvenli Yeşil Bina' sertifikasyon hizmetlerine başladıklarını söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  Adana  Şubesi, Eylül Ayı Hizmet Sektör Kurulu Toplantısında TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Özdenizi konuk etti. MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memet Akif Akyıldız'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz, TSE Dış Uzmanları Dilek Alkan, Sena Öznergiz ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. Özdeniz, şu an yürütmekte olan belgelendirme faaliyetlerinin yanı sıra gelişmekte olan küresel belgelendirme sistemlerini, Avrupa Ülkelerinin Belgelendirme kuruluşlarını ve dünyadaki çalışmaları da çok yakından takip ettiklerini söyledi. Çukurova'da "Güvenli Yeşil Bina" sertifikasyon hizmetlerine başladıklarını belirten Özdeniz, "Bu kapsamda; yurtdışında hali hazırda ilgili ülkeye ait yönetmelik ve kanunlara ek olarak çevre dostu binaların belgelendirildiği, bu belgelendirme sistemlerinin bir kısmının ülkemizde de yurtdışı kaynaklı belgelendirme kuruluşlarınca yapıldığı ve ilgili belgelendirmeye ait ücretlendirmeden kaynaklı dövizin ülkemizden dışarı çıktığı bilinmektedir. Bu yüzden TSE Çukurova Bölge Koordinatörlüğü olarak "Güvenli-Yeşil Bina" sertifikasyon çalışmasını kurumumuz adına çok önemsiyoruz" dedi. 


Mehmet Uğur Özdeniz, yeni veya mevcut yapıların projelendirme safhalarının olmazsa olmazlarından biri haline gelecek olan 'Güvenli Yeşil Binaları belgelendirme hizmetinin, uygulanması ve aşamalarının tanıtılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çukurova Bölgesi'nde uzman arkadaşlarımız, kurum, kuruluş ve firmalar ile ortak girişimlerde bulunarak, ilk "Güvenli-Yeşil Bina" belgelendirmesinin yapılabilmesi, hayat kalitesinin yükseltilmesi için bilgilendirme ve istişare görüşmesinin yapılmasına inanmaktayız" ifadelerini kullandı. TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz ayrıca misafirperverliğinden dolayı MÜSİAD yetkililerine teşekkür etti. TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz ile birlikte oldukça verimli bir sunum yapan TSE Dış Uzmanları Dilek Alkan ve Sena Öznergiz, TSE'nin kamu kurumlarıyla, üniversitelerle, özel sektörlerle paydaş ortak çalışma yaptıklarını vurguladılar. 

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan MÜSİAD Başkanı Suat Yahşi, TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz ve TSE Dış Uzmanlarına, MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Nejmi Ergel'e, ev sahipliği yapan Memet Akif Akyıldız'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.


Adana Günaydın 


Geri Dön