06 / 05 / 2024

Ayaş, Termal sağlığın merkezi oluyor!

Ayaş, Termal sağlığın merkezi oluyor!

Ayaş, termal sağlığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgede termal tesislerin sayısının hızla arttığına dikkat çeken turizmciler, "Ayaş, termal sularındaki zengin mineralleriyle dünyanın önde gelen bölgesi olacak" diyorlar.




Ankara'nın şirin ilçesi Ayaş, termal sağlığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 

Bölgede termal tesislerin sayısının hızla arttığına dikkat çeken turizmciler, "Ayaş, termal sularındaki zengin mineralleriyle dünyanın önde gelen bölgesi olacak" diyorlar. 

Ayaş'ta, bu amaçla faaliyet gösteren, Konur Turizm Gayrimenkul Şirketi Genel Koordinatörü Bora I Burak Konur, 2015 yılına kadar, sadece devre tatil yoluyla Ayaş'ta termal sağlık hizmetinden yararlanacak aile sayısının yüz bini aşacağını belirtti. Firma olarak, hizmet verdikleri Hitit Ayaş Termal Sağlık tesislerinde 50 bine yakın ailenin yararlanacağına dikkat çeken Konur, tesislerin RC1 ile kurduğu işbirliği sayesinde yurtdışından da çok sayıda ailenin buraya geleceğini ifade etti. 

Bölgenin termal sağlık hizmeti yanında ikinci yüzyıldan kalma eserleriyle ayrıca önemli bir tarih merkezi olduğuna dikkat çeken Konur," antik roma hamamı ve kenti ortaya çıktığında bölgenin değeri bir kez daha artacak" dedi. 

Konur Turizm Gayrimenkul Şirketinin Genel Koordinatörü Bora Burak Konur, genç bir girişimci ve kendi gibi genç çalışma arkadaşlarıyla turizmcilik yapıyor. Doğan Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilen Hitit Ayaş Termal Sağlık Tesislerinin bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, "yapılan sadece, termal suyu değerlendirmekten öte bölgeye, ekonomik ve sosyal bir aktivite de sağlamak" şeklinde konuştu. 

Konur, Doğan Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilen çağın tesisi olarak nitelendirilen, Hitit Ayaş Termal Sağlık tesisleri ile birlikte aynı zamanda Ankara'ya denizi de getirecek. Kırk dönüm üzerine kurulması planlana deniz, kumsalıyla, dalgasıyla, sörf yapanlanyla sizleri deniz kenarına götürecek. 


Anayurt


Geri Dön