05 / 05 / 2024

Ayasofya Camii'nde korkunç olay! Açıklamalar kan dondurdu

Ayasofya Camii'nde korkunç olay! Açıklamalar kan dondurdu

88 yıl sonra müze olmaktan çıkarılıp tekrar ibadethaneye dönüştürülen Ayasofya Camii'nde akıl almaz bir olay yaşandı. Caminin tarihi kapısının tahrip edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntü sonrası yapılan açıklama ise kan dondurdu.



İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI TEPKİ GÖSTERDİ: SAVCILIĞA İNTİKAL ETMELİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Ayasofya Camisi’nin ‘İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmesine tepki gösterdi. Polat, “Bu tahribatı yapan kişi veya kişiler kamera kayıtları ile tespit edilmeli. 1. Derece tarihi yapı Ayasofya’ya kasten zarar vermeleri nedeniyle konu savcılığa taşınmalı” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat; Ayasofya Camisi’nin ‘İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmesine tepki gösterdi. Polat, Sanat Tarihi Derneği’nin konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak şöyle dedi:

“Ayasofya’nın tarihi kapısının özel bir çaba ile tahrip edilmesi çok acı. Bu tahribatı yapan kişi veya kişiler kamera kayıtları ile tespit edilmeli. 1. Derece tarihi yapı Ayasofya’ya kasten zarar vermeleri nedeniyle konu 2863 sayılı Kanun 65. maddesi uyarınca savcılığa taşınmalı. Bu işlem tarihi yapıya kasten zarar verme ve tahrip etme suçudur. Kanunda karşılığı ‘iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası’dır.”

Ayasofya Medresesi yıktırıldı! İşte o belediye başkanının adı ve yıkımın nedeni

 

 


Geri Dön