10 / 05 / 2024

Ayçiçeğinde alım fiyatı üreticiyi üzdü

 Ayçiçeğinde alım fiyatı üreticiyi üzdü

Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı. Açıklanan rakamlar bu yıl çayır tırtılı ile büyük bir mücadele veren üreticide hayal kırıklığı yarattı.



 Ayçiçeğinde alım fiyatı üreticiyi üzdü

Açıklamada ayrıca ham yağ oranı baz alınarak yapılan ödemelerde yüzde 41 ve üzeri yağ oranının yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirileceği ve her bir yüzde puan artışına yüzde 40 standart yağ oranlı ürün fiyatı üzerinden yüzde 1.5 prim uygulanacağı kaydedildi.

Öte yandan bir gün önce fiyat açıklayan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) 2022 yılı için yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını kilogram bazında 10,5 lira olarak açıklamıştı. Karadenizbirlik tarafında açıklanan bu rakam üreticinin beklediği 15 liranın çok altında kaldığı için hayal kırıklığı yaratmıştı. Yazılı açıklama yapan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, piyasa koşullarının değişmesi halinde çiftçiye ek ödeme yapılabileceğini kaydetti.

Ayçiçeği üreticileri bu yıl tarlalarda zor bir mücadele vermişti. Trakya'da Bilecik, Eskişehir ve Çanakkale gibi yerlerde üreticiler ayçiçeğinin yeşil yapraklarını yiyen çayır tırtılı ile mücadele eden üreticilerin ilaçlama maliyetleri de artmıştı.

 

Ayçiçeği avans fiyatı açıklandı! Ayçiçek fiyatları ne kadar? Ayçiçek hangi borsada kaç TL? 8 Eylül 2022 fiyat listesi

Ayçiçek, şeker ve çay derken bir büyük zam daha geliyor! Herkes ödemek zorunda kalacak, acil tıklayın

Ayçiçeği alım fiyatlarında son dakika! Ayçiçeği hangi borsada kaç TL? İşte 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön