28 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Market raflarında eksildikçe fiyatları artan ve stoklarda tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan gıda ürünlerine bir bir yasaklama kararı geliyor. Ayçiçek yağı, buğday ve şekerden sonra pirinç de kara listeye alındı. İşte detaylar...



Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat Perşembe başlayan savaş dünyadaki gıda güvenliğini büyük tehlikeye attı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla ülkeden ayçiçek yağı, buğday, arpa, mısır gibi hububat ürünleri dünya pazarıan ihraç edilemedi.

Ukrayna savaşının tetiklediği "gıda krizi" alternatif gıda ihracatçısı ülke Hindistan'da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle alınan ihracat yasağı kararıyla daha da büyüdü. 

Hindistan buğday ve şeker ihracatına yasak kararı aldı.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkeler önümüzdeki günlerde ayçiçek yağı ve şeker ithal etmek için arayışlara girdi.

Tüm bunların arefesinde bir kötü haber daha geldi. İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön