09 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı, un, şeker derken o ürüne de zam geldi! Vatandaşa zam şoku peş peşe geliyor!

Ayçiçek yağı, un, şeker derken o ürüne de zam geldi! Vatandaşa zam şoku peş peşe geliyor!

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zammından sonra 2023 zamları peş peşe geliyor. Ankara'da 10 Ocak itibariyle ekmek zamlı fiyatlarla satışa sunulacak. İşte detaylar...



Balcı, resmi tariflerin dışında ekmek satılmasının kesinlikle yasal olmadığına dikkat çekerek, "Gerçek olan bizim yaptığımız açıklamalardır. Önceki açıklamamızda 200 gram ekmeği baz aldığımızda 5 TL üzerinde olmayacağını nasıl ifade ettiysek ocak ayına geldiğimizde bunun gerçekleştiğini görüyoruz" diye değerlendirdi. Sözlerine devam eden Balcı "Son zamanlarda bazı yayın organlarında fırıncı esnafının fırsatçı olarak gösterilmesini son derece yanlış buluyoruz, bunu hak etmiyoruz" diye konuştu.

Asgari ücretle 2002'de 736 ekmek, şu an ise 1700 ekmek alınabildiğini ifade eden Balcı, TMO'nun fırıncılara uygun fiyatla un vermesinin piyasayı iyi yönde etkilediğini fakat unun ekmek üretiminde yüzde 30'luk bir maliyeti kapsadığını belirtti.

Ayçiçek yağı, un, şeker derken o ürüne de zam geldi! Vatandaşa zam şoku peş peşe geliyor!

Öte yandan İstanbul’da ekmek fiyatları için yeni yıl itibariyle zam yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Bu kapsamda son olarak Temmuz’da 4 lira olarak satılmaya başlanan ekmeğin İTO’ya bağlı fırınlarda 1 Ocak itibariyle geçerli olacak şekilde 5 lira olabileceği konuşuluyordu. Ayrıca 7,50 lira iddiaları da gündemde yer almıştı. Ancak Öte yandan geçtiğimiz aylarda İstanbul'da ekmeğin fiyatına zam geleceği ve 7,5 liraya yükseleceği iddia edilmişti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam iddialarına yönelik açıklama yaptı ve "Ekmekte 7,5 lira gibi bir rakam aralıkta da gündemde değil, ocakta da gündemde olmayacak" dedi.

Balcı, "Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin aralıkta 7,5 TL olacak demesi gerçek dışıdır açıklamasını yapmıştı.

Balcı, "Ekmekte 7,5 lira gibi bir rakam aralıkta da gündemde değil, ocakta da gündemde olmayacak" diye belirtti. 

TOKİ 5. etap 4-13 Ocak 2+1 3+1 konut çekim takvimi açıklandı! Kuralar peş peşe il il yapılacak! İşte güncel takvim...

Müjdeli haber peş peşe geldi! Orta gelirli 0,69 faizle ev sahibi olacak! Yeni Evim Konut kampanyasından kim faydalanacak

ŞOK Market'te büyük indirim başladı! 1 litre Zeytinyağı 79 TL'ye indi! İkişer üçer alıyorlar! 4 Ocak 2023 fiyat listesi


Geri Dön