21 / 05 / 2024

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçiçek yağına vergi düzenlemesi yapılacak. Üretim artarken, iddialara göre ayçiçek yağı ithalatında yeni gümrük vergisi uygulamaya konulacak. Fiyatların daha da düşeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...



Vergilerde herhangi bir artışın, piyasada ithalat hızını yavaşlatacağı belirtiliyor. Agricensus’a konuşan Türkiye merkezli bir yetkili, “Tarifelerin yürürlüğe girmesi ve Türkiye’de yeni hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Türkiye’nin dış alımında bir yavaşlama beklenebilir” değerlendirmesinde bulundu. Sektördeki yetkililer Türkiye’de ithalatın önemli oranda azalacağını ve yalnızca yeniden ihraç edecek olanların ve transit satıcıların alıma devam edeceğini düşünüyor.

TÜRKİYEDE ÜRETİM ARTIYOR
Bu sezon Türkiye’de iyi ayçiçeği hasadı beklentisinin de ithalatın düşmesine yardımcı olabileceği ifade ediliyor. USDA beklentilerine göre, Türkiye’nin bu sezonki ayçiçeği mahsulü, geçen yıla göre yüzde 8,6 artışla 1.9 milyon tona ulaşabilir ve son 10 sezondaki en büyük mahsullerden biri olabilir. Bu nedenle Türkiye’nin ancak fiyat rekabetçi olursa alım yapacağını düşünen sektördeki tüccarlara göre, Ukrayna ana alıcısını kaybetmeyi göze alamaz ve bu nedenle fiyatları düşürmek zorunda kalabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön