18 / 05 / 2024

Aydeniz İnşaat, Maldivler'deki ada otelini açıyor'

Aydeniz İnşaat, Maldivler'deki ada otelini açıyor'

Aydeniz İnşaat, Maldivlerde ihaleyle aldığı Maguhdhuvaa Adasındaki otel yatırımını tamamladı. 30 Ekimde ilk müşterilerini ağırlayacak otelde konaklama ücretleri bin dolar ile 3 bin dolar arası değişiyor



Aydeniz İnşaatın ihaleyle aldığı Maldivlerdeki Maguhdhuvaa Adasında 110 milyon dolara inşa ettiği Ayada Maldives Resort, 30 Ekimde ilk müşterilerini ağırlayacak. Otelde konaklama ücretlerinin bin - 3 bin dolar arası değiştiğini söyleyen Aydeniz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Aydeniz, Palmiye ağaçlarının arasındaki 150 dönümlük adamızın denizden yüksekliği 1.5 metre dedi.

Adayı oraklarla gezdik

Maldivlerde 1200 ada olduğunu kaydeden Aydeniz, ihaleyi kazandıktan hemen sonra kiraladıkları deniz uçağıyla Maguhdhuvaa adasına gittiklerini aktardı. Aydeniz, İlk gittiğimizde ormanlık bir alanla karşılaştık. Adada yaşam yoktu. Ellerimizdeki oraklarla otları biçerek adayı gezebildik. Dünya üzerinde alışa geldiğimizin dışında bir inşaat sistemi uygulamamız gerekti. Tabiatı bozmadan villaları dezini üzerine inşa ettik dedi. Maldivlerin Türklere karışı ciddi sempatileri olduğuna dikkat çeken Aydeniz, Maldivliler bizi çok sevdi. Bizim bir ada daha kiralayıp yatırımlarımızı sürdürmelerimizi istiyorlar diye konuştu.


Etiyopyaya devlet yolu

Aydeniz İnşaat olarak uluslararası finansmanlı projelerde olmayı tercih ettiklerini belirten Aydeniz, Etiyopyada 75 milyon dolarlık devlet yolu projemiz var. Kenya sınırına doğru İrba Moda kasabası ile Wedare kasabası arasında 108 kilometrelik bir yol yapacağız dedi. Aydeniz Afganistanda da inşaat projeleri bulunduğunu söyledi.

Hamaklarla deniz üzerinde uyku

Otelin iç mimarisini kendisinin üstlendiğini ifade eden Fırat Aydeniz, Osmanlı kültüründen esinlenerek tüm ayrıntılarda püskül kullandık. Otelimizdeki her villanın özel havuzu var. Odadan ahşap merdivenlerle denize inebiliyorsunuz. Zemini cam olan odalardan denizin altı izlenebiliyor. Ayrıca kurduğumuz özel hamaklarla denizin üzerinde uyumak da mümkün diye konuştu.

Ekvatorda evlenme teklifi

Ayada Maldives Resortun ekvatora 30 dakika uzaklıkta olduğuna dikkat çeken Fırat Aydeniz, Müşterilerimiz için özel konseptler oluşturuyoruz. Ekvatorda dünyanın ortasında evlenme teklifi edebilecekleri, özel günlerini kutlayabilecekleri hatta evlenebilecekleri romantik bir ortam oluşturduk. Bu bölgeye özel tekne turları düzenleyeceğiz. Ayrıca okyanusun üzerine kurduğumuz şarap ve peynir Adasında müşterilerimiz gün batımını izleyebilecekler dedi.

Dünyanın her bir yanından balayı çiftleri ve çocuklu aileleri otele beklediklerini vurgulayan Aydeniz, A ve A plus müşteri grubunu hedeflediklerini söyledi. Şimdiden 5 ödül aldıklarını belirten Aydeniz, şimdi başka ödülleri kazanmak istediklerini kaydetti.

Hint Okyanusunun ortasında nargile ve Türk kahvesi keyfi

Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, İran, Avustralya, Çin ve Kore gibi ülkelerden müşteri beklediklerini ifade eden Aydeniz, Balık şeklinde olan adamızın tam ortasında 3.500 metrekare alan üzerinde kurulan Spa merkezimiz yer alacak. Burada Türk hamamı da bulunacak. Türk kahvesi, çay ve nargilenin servis edileceği Türk Kafesi, mini futbol sahası, tenis kortu, dalgıçlık okulu, Fitness Center, 7 restoran, Türk mücevher ve halılarının da satılacağı bir alışveriş dükkanı Ayada Maldives Resortte yer alacak dedi.

Eylem Türk / MİLLİYET


Geri Dön