02 / 05 / 2024

Aydın Bölge Hastanesi projesinde son durum ne?

Aydın Bölge Hastanesi projesinde son durum ne?

Aydın'a yapılacak 800 yataklı Bölge Hastanesi projesi, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin engeline takıldı. Efeler ilçesi Şevketiye mahallesinde yapılması planlanan hastane için imar planı değişikliğine Meclis'ten onay çıkmadı




Sağlık Bakanlığı'nın Aydın'a yapacağı 800 yataklı Bölge Hastanesi projesi, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin engeline takıldı. Efeler ilçesi Şevketiye mahallesinde yapılması planlanan, Aydınlıların uzun süredir beklediği hastane için imar planı değişikliğine Meclis'ten onay çıkmadı. Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun "toplam inşaat alanını arttırdığı ve altyapı sorunlarını ortaya çıkaracağı" şeklindeki raporu doğrultusunda CHP'li üyelerin oylarıyla hastane için istenen plan değişikliği reddedildi. AK Partililer, hastane projesine onay vermeyen CHP'lilere sert tepki gösterdi. 


Çerçioğlu katılmadı

Bölge Hastanesi için belirlenen alanda Büyükşehir Belediyesi'nden imar planı değişikliği talep edildi. Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun hazırladığı rapor Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda rapor, Meclis üyelerine okundu. Raporda, "1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, toplam inşaat alanını arttırdığından ve altyapı sorunlarını ortaya çıkaracağından, söz konusu alanda mevcut imar plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oy çokluğuyla karar verilmiştir" denildi. Komisyon raporu, AK Partili üyelerin karşı çıkmasına rağmen MHP'li üyelerin çekimser, CHP'li üyelerin "hayır" oyları sonucu oy çokluğuyla kabul edilerek, Sağlık Bakanlığı'nın talebi geri çevrildi. 


"Yatırıma taş koydular"

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, alınan karara anlam veremediklerini belirterek, "800 yataklı bölge hastanesi alan talebini reddeden anlayışı anlamakta zorlanıyoruz. Özellikle 'altyapı sorunlarını ortaya çıkaracağından' ifadesi ile ne kastedildiğini merak ediyoruz. Bu, yatırımın önüne taş koymaktır" dedi.



"Gecikir ama yapılır" 

Bölge Hastanesi'nin Aydın'da yapılması için 2010 yılından bu yana çaba harcandığını kaydeden 24. Dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, "Aydın Bölge Hastanesi'nin kamu özel ortaklığıyla yapılacak olan proje tamamlandı. Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu'nda proje onay bekliyor. Bu kadar mesafe aldığımız proje için imar sorunu yaşanması beni üzdü. Ancak geçmişte SGK binası için belirlenen alanda belediye imar değişikliği yapmamıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığıyla o sorun çözüldü. Bu sorun da aynı şekilde çözülür. Ancak yatırım biraz gecikmiş olur" diye konuştu. 


"Projeyi reddetmedik"

Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP'li Hasan Yörük ise 140 bin metrekarelik bir alanda 280 bin metrekare inşaat alanı istendiğini ifade ederek, "İmar planında kat adedi fazlalığı bulunuyor. Ayrıca Serbest Nizam Teklifi'yle otoparkı olmayan devasa bir inşaat yapılmak isteniliyor. Bu kadar büyük bir hastanenin yapılması için o bölgenin altyapısının yetersiz olduğu açık. Bu nedenle bizden istenilen kat artışı ile Serbest Nizam Teklifi'ni reddettik. Yoksa hastane projesine reddetmemiz söz konusu olamaz" diye konuştu. 




Yeni Asır


Geri Dön