15 / 05 / 2024

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yarısı tamam! Aydın-Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? O tarih...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yarısı tamam! Aydın-Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? O tarih...

Hizmete açıldığında şu anki ulaşım süresini yarıya düşürecek olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi'nde yüzde 50'lik kısım tamamlandı. İşte ayrıntılar...



Aydın-Denizli Otoyolu'nun tammalanmasıyla ortalama 2 saat olan ulaşım süresi yarıya kadar inecek. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, otoyl ile ilgili açıklamasında; 163 kilometrelik otoyolun 97 kilometrelik kısmının Aydın sınırlarında olduğuna dikkat çekti. 

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğine vurgu yapan Aksoy, "Temel hedef bu yolun Antalya'ya uzun vadede belki Ankara'ya kadar uzatılarak önümüzdeki yıllar içerisinde bu noktada ulaşım ağını daha iyi bir noktaya getirebilmek" şeklinde konuştu ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda yüklenici firma tarafından çalışmaların yapıldığını belirtti.

Aydın-Denizli Otoyolu nun yarısı tamam! Aydın-Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? O tarih...

Temel amacın bir önce otoyolun tamamlanarak hizmete açılması olduğunu dile getiren Aksoy,  yolun ulaşıma açılmasının bölge ekonomisine de çok ciddi katkılarda bulunacağının altını çizdi. 

Otoyolun, araçların daha konforlu bir şekilde gideceği yere ulaşması açısından önemli bir avantaj sunacağını da aktaran Aksoy, konuyla ilgili "Özellikle Aydın-Denizli arasında çok sayıda trafik ışığı var ve yerleşim yerinden geçiyor. Bunlar ulaşımda çok önemli sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Otoyolla bu sorundan kurtulmuş olacağız" açıklamasında bulundu ve otoyolun yüzde 50'nin üstünde önemli kısmının tamamlandığını söyledi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun, bağlantı yollarının bir kısmının bittiğini, bir kısım menfezler, köprüler yapıldığını ve tamamlandığını söyleyen Aksoy, " Bazı bölgelerde asfaltlama çalışmaları yapılıyor ve tamamlanıyor. Temel amacımız bütün boyutlarıyla yolu güvenli bir şekilde hazırlayarak trafiği açabilmek" dedi. 

Aydın-Denizli Otoyolu nun yarısı tamam! Aydın-Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? O tarih...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun bir bölümünün 2023 yılı içinde açılmasının planlandığı gündeme geldi. 

Aksoy, otoyolun açılış tarihi ile ilgili olarak "Hedef aslında 2023'e tamamlamaktı ama bir proje değişikliğinden kaynaklı olarak gecikmesi söz konusu. Bundan dolayı belki tamamını 2023'te açamayabiliriz ama açılması konusunda da ilgili birimlerimizin büyük bir gayreti ve çalışması olacak" şeklinde konuştu. 

Aksoy, Aydın-Denizli otoyolunun ulaşım süresini de yarıya düşüreceğine dikkat çekti ve Kuşadası, Didim, Pamukkale ve Efes gibi turizm bölgelerine ulaşımın da kolaylaşacağına vurgu yaptı. 

Bakan müjdeyi verdi! KOBİ'lere 2 milyon TL'lik destek geliyor!

Rekor geliyor! Altın fiyatları yarın bu kadar olacak! Altın Kahini İslam Memiş rakam verdi! Altını olan acil baksın!

Evde bakım maaşı yattı mı 13 Aralık 2022? Hesabınıza 3 bin 340 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin!


Geri Dön