06 / 05 / 2024

Aydın, SGK İl Binası'na kavuşuyor!

Aydın, SGK İl Binası'na kavuşuyor!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürlüğü 'nün yeni hizmet binası için önümüzdeki günlerde temel atılacağının müjdesini verdi.




AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için önümüzdeki günlerde temel atılacağının müjdesini verdi.

 

Aydın Efeler'de 1958 yılında hastane olarak inşa edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü binası, ihtiyaçlara cevap veremez duruma gelince yeni bir bina için yer arayışına başlanmıştı. Arayışlar sonucunda, yeni binanın, Cumhuriyet Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı üzerindeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait araziye yapılmasına karar verilmişti. Vakıflardan takas yoluyla alınacak arazi, ticari alan statüsünde olduğu için Aydın Belediyesi'nden imar değişikliği için yardım istenmişti. Ancak belediye meclisinde, imar değişikliğine onay çıkmamıştı. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisi dahilinde vakıflara ait arazi ticari alan statüsünden çıkartılarak kamu alanına dönüştürülmüştü. Aydın Belediyesi de, mahkemeye başvurarak bakanlığın yaptığı değişikliğin iptalini istemişti. 2 yıl süren tartışmaların ardından kısa süre önce SGK Aydın İl Müdürlüğü yeni hizmet binası için ihale gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firmaya, yer teslimi de yapıldı.

"BİR ENGELLEME ÇIKMAZSA TEMEL ATACAĞIZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, SGK Aydın İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için önümüzdeki günlerde temel atılacağının müjdesini verdi. Mevcut İl Müdürlüğü binasının Aydın'a yakışmadığını belirten Erdem, "Sosyal Güvenlik Kurumu, birçok ilçede kendi binasını yaptı. Şimdi il binası yapacak. Daha önce bina için arsa bulmakta zorlanmıştık. Kadın Doğum Hastanesi'nin karşısında vakıflara ait, bir arsa vardı. Bu arazi, SGK ile takas yapıldı. Aslında bu bina iki yıl önce bitecekti. Bir engelleme ile karşılaştık. Bu engelleme Aydın Belediyesi tarafından yapıldı. Burası vakıflara ait arsayken Sosyal Güvenlik Kurumu ile değişim yapılmadan önce imar değişikliği gerekiyordu. İmar değişikliğine Aydın Belediye Başkanlığı müsaade etmedi. Biz de, konuyu Çevre Şehircilik Bakanlığı'na götürdük. Bakanlığın yetkisi dahilinde ticari alan, devlet dairesi şeklinde imar değişikliği gerçekleştirildi. Hatta Aydın Belediye Başkanı, İzmir'e giderek dönemin Bakanı Erdoğan Bayrak ile görüştü. Ticari alanın devlet dairesi alanına dönüşmesini istemediklerini söylemişti. Sayın Bayraktar da, o anda bir tereddüt geçirmişti. Kendisini arayarak bir rapor sundum ve etkili oldu. Çok şükür şimdi ihale yapıldı. Aydınlı bir firma almış çok sevindim. Yer teslimi de yapıldı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Eğer yine bir engelleme çıkmazsa" diye konuştu


Aydın Hedef




Geri Dön