29 / 04 / 2024

Aydın Tren Garı binasının granit taşlar dökülmeye başladı!

Aydın Tren Garı binasının granit taşlar dökülmeye başladı!

27 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete giren Aydın Tren Garı binasının duvarlarına döşenen granit taşlar dökülmeye başladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, restorasyon ve yenilenme çalışmalarından sonra açılışını yaptığı Aydın Tren Garı'nda, alt geçidin duvarlarına döşenen granit taşlar kısa sürede kırıldı. Yürüyen merpen ve asansörler ise henüz faaliyete geçmedi.


AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait Aydın Tren Garı binası, yaklaşık 5 milyon TL'ye restorasyon ve yenileme çalışması yapıldıktan sonra 27 Mayıs 2015'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete girmişti.


Çalışmalar kapsamında peronlar arası geçişi sağlayan alt geçidin duvarlarına granit taşlar döşenmişti. Arkası boş bırakılan ve aralarına macun çekilmeyen taşlar, kısa sürede tahrip edilerek kırıldı. Alt geçidin son halini görenler, duruma tepki gösteriyor. Ayrıca yolcuların ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan dört asansör ve yürüyen merpen, bugüne kadar faaliyete geçmedi.


3 MİLYON 566 BİN LİRA BEDELLE İALE EDİLMİŞTİ

Aydın'a 1955 yılında yapılan gardaki restarasyon çalışmaları, 17 Şubat 2014 tarihinde başlamıştı.  İzmir  Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nün projesiyle tarihî dokusu korunarak yenilenen gar binasının restorasyonu, 3 milyon 566 bin 492 lira bedelle ihale edilmişti. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, garın alt geçidinde meydana gelen olumsuzlukların, firma tarafından giderileceğini belirtti.


Mersin Haber 




Geri Dön