01 / 05 / 2024

Aydın’da 1+1 daireler yoğun ilgi görüyor!

Aydın’da 1+1 daireler yoğun ilgi görüyor!

Aydın’da kentsel dönüşümle birlikte insanların ev ihtiyaçları da değişiklik göstermeye başladı. Özellikle Efeler İlçesi'nde sayısı her geçen gün artan 1+1’lerdeki talebin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.



Aydın’da kentsel dönüşümle birlikte insanların ev ihtiyaçları da değişiklik göstermeye başladı. Özellikle Efeler İlçesi'nde sayısı her geçen gün artan 1+1’lerdeki talebin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.


Küçük metrekareli evler yoğun şekilde talep ediliyor. Yeni evli çiftler, yalnız yaşayanlar ve öğrenciler, 1+1 daireleri tercih ediyor. Aydın’ın dört bir yanında ihtişamlı ve cazibeli büyük yapılar yükselirken, bir yandan da küçük ama bir o kadar da talep gören 1+1 dairelerin satışı hızla devam ediyor. 1+1 daire bulmakta sıkıntı çekilmediğini aktaran emlak danışmanları, "Aydın’da yeterince 1+1 satılık ve kiralık daire var" dedi.


İşte emlak danışmanlarının 1+1 dairelerle ve bu dairelerin geleceğiyle ilgili görüşleri:


"DAHA UYGUN KİRAYA VERİLMELİ"

Mustafa Yılmaz:

"Aydın’da yapılan 1+1 daireler öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sayıda değil. Biz yıllar önce bu uygulamanın yapılması için öncülük yapmıştık. Fakat bu şekilde yapıların yapılması için Aydın çok gecikti. Aydın öğrenci şehri olma konusunda hızla ilerliyor. Öğrenci sayısı hızla artınca Aydın’daki konutlar öğrencilere yetersiz gelmeye başladı. Öğrenciler kalacak yer konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. 1+1 dairenin kira fiyatının 800 ile 900 lira gibi rakamlar olması çok da mantıklı değil. Sonuçta buraya gelen öğrenciler de kıt kanaat imkanlarla geçinen kişiler. Onları bu şehirden soğutacak bu şekildeki davranışlardan kaçınmalıyız. Ev sahipleri evlerini daha uygun kiralara vermeyi bilmeli."


"KİRALARIN YÜKSEK OLMASI SORUN"

Mert Karamanlıoğlu:

"Aydın’daki 1+1 daireler öğrencilere yetecek sayıda, şuan bile elimizde fazlaca boş olan 1+1 daire var. Sorun dairelerin yetersiz olması değil. Sorun 1+1 daire kiralarının çok yüksek olması. Sadece 1+1 daire fiyatları değil, genel olarak kiralar aşırı şekilde yükseldi. Eskiden 400 liraya kiraya verdiğimiz yeri 650 liraya kiralamaya başladık. Bu konuda emlak danışmanlarının yapabileceği bir şey yok. Sonuçta biz ev sahibi ile kiracı arasında aracıyız. Fakat kira konusunda öğrencilere biraz daha anlayışlı davranabiliriz. Bu durum ailelere de kötü yansıdı. Öğrenciye kiraya verilen dairelerden istenen fiyat, ailelerden de istenmeye başladı. Bu durum aileleri oldukça zor duruma sokuyor."


"DAİRE FİYATLARI DÜŞEBİLİR"

Aydın Şengül:

"Aydın'da 1+1 daire sıkıntısı yaşanmıyor. Ama fiyatları çok artmış durumda. Bu hızla inşaatlar devam ederse, önümüzdeki yıllarda 1+1 dairelerin fiyatları düşer. Hızla gelişen inşaat faaliyetleri nedeniyle 1+1 daireler patlayabilir."


"ÜNİVERSİTE OLDUĞU SÜRECE POPÜLERLİĞİNİ KAYBETMEZ"

Ethem Yeşilyurt:

"Aydın’da 1+1 daire çokça bulunuyor. Daireler öğrencilere yetecek sayıda, şuan bile elimizde fazlaca boş 1+1 daire var. Sorun dairelerin yetersiz olması değil, daire kiralarının çok yüksek olması. Bu daireleri yalnız yaşamak isteyen ve gelir düzeyi düşük insanlar tercih ediyor. Üniversite bura olduğu müddetçe 1+1 daireler popülerliğini kaybetmez. Daireler eşyalı ve eşyasız olarak kiraya veriliyor. Metre karesi küçük olduğundan çok fazla eşya masrafı olmuyor. Şuanda eşyasız 1+1 daire fiyatı 500-600 lira arasındayken bu rakam 750-1.000 lira arasında değişiyor."


"ORTA VE CUMA MAHALLESİ DOYUM NOKTASINA ULAŞTI"

Ufuk Aydıner:

"Son 5 yıldır Efeler İlçesi'nde Orta Mahalle ve Cuma Mahallesinde yapılan dairelerle 1+1’e doymuş vaziyette. Aydın’da yeterinden fazla 1+1 daire var. Bu daireleri alanların birçoğu yatırım için alıyor. Kira getirisinin yüksek olması ve fiyatlarının ucuz olması bu daireleri cazibeli hale getiriliyor. Şuanda Aydın’da 1+1 kira fiyatları 450-950 lira arasında değişiyor. Önceki yıllarda öğrencilere kayıt döneminde daire yok demekten yorulurduk. Şimdi ise, özel yurtların çoğalması ve e-kayıt yapıldığından boşta çok fazla 1+1 daire bulunuyor."


"ÖĞRENCİ SAYISI ARTARSA, İLGİ ODAĞI OLMAYA DEVAM EDER"

İbrahim Topal:

1+1 dairelerde sıkıntı yok. Elimizde yeterince kiralık ve satılık dairemiz mevcut. 1+1 dairenin kira fiyatının 500-900 lira gibi rakamlar olması çokta mantıklı değil. Kira fiyatları geçtiğimiz yıla göre çok fazla artış göstermedi. Cuma ve Orta Mahalle’de oturmak isteyenler öğrenciler ve yakın olan AVM’de çalışanlar. Önümüzdeki yıllar ne gösterir, bilmiyoruz ama öğrenci sayısının artması ve yeni bölümlerin açılmasıyla 1+1’ler ilgi odağı olmaya devam eder."


Aydın Denge


Geri Dön