28 / 04 / 2024

Aydınevler'de yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona ulaşıldı!

Aydınevler'de yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona ulaşıldı!

Aydınevler'de Belediye 'ye, Milli Emlak 'a, vatandaşa ait yerler bir karmaşa içindeydi. Aydınevler Mahallesi'nin tapu mağduru sakinleri, yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona kavuşmanın sevincini yaşıyor.




427 tapu sahibinin sorununu çözen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, halkının haklı istekleri doğrultusunda çözüm üretmeye ve hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. 


Tapulanna kavuşan hak sahipleri için Aydınevler Mahallesi Çobanlarderesi Cami'nde tapu teslim töreni düzenlendi. 

Törene İstanbul birinci bölge milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, belediye başkan yardımcıları, müdürler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Törende konuşan Maltepe Belediye Başkam Prof. Dr. Mustafa Zengin, 1996'dan beri çözülemeyen tapu sorununun çözüm sürecini mahalle sakinleriyle paylaştı. 


ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK 

Maltepe Belediye Başkam Zengin, konuşmasında, "Bugün çok önemli bir gün. Bu önemli güne kadar gelinen süreci özetlemek gerekirse bu gecikmelerin temelinde yatan bizim öngöremediğimiz mevzuat hazretleridir. Bildiğiniz gibi Aydınevler ikinci etap bölgemiz sorunlu bir bölgeydi. 1996 yılında başlayan imar planlan Milli Savunma Bakanlığı tarafından dava edilmişti, 2008'de başlayan ve bizim noktayı koyduğumuz 2010 tarihinde imar uygulamalarına başladık. 


Tapusu olması gereken ancak tapusu olmayan yerler vardı. İmar uygulama planları Belediye'ye, Milli Emlak'a, vatandaşa ait yerler bir karmaşa içindeydi. On sekiz uygulaması denen imar uygulamasıyla başladık. 

İmar uygulamasını onay için İBB meclisine sunduk. Üç kez iade edildi. Bu zaman kaybı bundan kaynaklandı. Sonuçta bir yıl önce İBB'ye gönderdik ve İBB onayladıktan soma 2013 Mayıs'ta Tapu'ya gönderdik, sevgili tapu kadastro müdürüne ve ekibine teşekkür ediyorum, çünkü İBB'nin kaybettirdiği 1,5 yılı en kısa sürede çözdü. Sizi sabnnızdan dolayı alkışlıyorum. Bu konuda ellerinden geleni yapan başta planlama müdürümüz Aliye Şengül ve ekibime de teşekkür ediyorum. 


Tapuyu hak eden dostlarımıza belgelerini getirdikçe tapularım veriyoruz. Bugün sembolik olarak vereceğiz. Toplamda 427 hak sahibi tapuların alacaklar." dedi. 

HALKIMIZLA BÖLÜŞECEĞİZ

Aydınevler mahallesinde hiç kimsenin tapusuz kalmayacağım belirten Başkan Zengin, "Tapu tahsisi olan tapusuz vatandaşlarımız için on dönüm araziyi halkımızla bölüşeceğiz, hisselerimizi vererek tapularını vereceğiz; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim yapmak istediklerimiz bize verdiğiniz güven ışığı altında açıktır, şeffaftır. Biz diyoruz ki; bizden kaynaklanmayan gecikme için özeleştirimizi yaptık. Burada bu işlemi yaparken adım adım takip ettim, her hafta ekibimizle konuşuyoruz. Bunun için özveriyle çalıştı arkadaşlarımız, sizler de sabırla beklediniz. Sizler bize bir ailenin bireyi olarak, bizi bir baba olarak görüp belgelerinizle geldiğinizde, biz de babalık görevini yapacağız. 



Hürriyet


Geri Dön