28 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda 50 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözüme kavuştu!

Okmeydanı'nda 50 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözüme kavuştu!

Yarım asırlık tapu sorununda mutlu sona gelindi. Okmeydanı'nda 50 yıldır çözülemeyen tapu sorunu, Beyoğlu Belediyesi'nin girişimleriyle çözüme kavuştu ve artık mülk sahipleri tapularına kavuşuyor.



BEYOĞLU Belediyesi, Okmeydanı'nda 50 yıldır tapu sorunu yaşayan 24 bin 306 bağımsız birim ve 18 bin mülk sahibine tapularını alabileceklerine dair resmi bir yazı gönderdi. Böylece Okmeydanı sakinleri tapu almaya hak kazandıklarına dair ilk defa resmi bir belgeye sahip oldu. 


TAPU ALMAYA DAVET

Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu yerlerden biri olan Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediyesi, semt sakinlerine resmi bir yazı göndererek tapu alma hakkına sahip olduklarını belirterek vatandaşları tapularını almaya davet etti. Beyoğlu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından her bir mülk sahibine ayrı ayrı gönderilen mektupta, Okmeydanı 1/1000 ölçekli Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahası Uygulama îmar Planı'nın Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildiği belirtilerek "Böylece bölgede 50 yıldır süregelen mülkiyet problemi çözülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda hak sahibi olduğunuz tespit edilmiş olup anılan taşınmazı satın almanıza engel bir durum olmadığı anlaşılmıştır" denildi. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Çabalarımız sonuç verdi. Şimdi Okmeydanı'nda hiçbir vatandaşımız 'Evim ne zaman yıkılacak, tapumu alabilecek miyim?' endişesi yaşamıyor" dedi. 


Habertürk


Geri Dön