04 / 05 / 2024

İzmir'de 50 yıldır girilmeyen merdivenli sokaklarda çalışma başlatıldı!

İzmir'de 50 yıldır girilmeyen merdivenli sokaklarda çalışma başlatıldı!

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kolları sıvadı, 50 yıldır girilmeyen merdivenli sokaklarda çalışma başlattı. Fen İşleri ekipleri, çalışmalarına Mithatpaşa Caddesi’ne bağlanan ve 50 yıldır iş makinesi girmeyen sokaklarda devam ediyor.




Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kolları sıvadı, 50 yıldır girilmeyen merpenli sokaklarda çalışma başlattı. Dört yıldır yüzü aşkın sokakta yenileme, iyileştirme ve düzenleme işlemlerini tamamlayan Fen İşleri ekipleri, çalışmalarına Mithatpaşa Caddesi’ne bağlanan ve 50 yıldır iş makinesi girmeyen sokaklarda devam ediyor. 


Merpenli sokaklarıyla ünlü Konak’ta tepeden tırnağa yenileme başladı. Yıllar boyu vatandaşlara, evlerine giden yolda işkence gibi gelen merpenler, yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Kayrak taşı, granit gibi malzemelerle sağlamlaşan basamaklara dayanıklı ve kullanışlı tutamaçlar ekleniyor.


Halilrıfatpaşa ile Şehitnihatbey Caddelerine ve Mithatpaşa Caddesi’ne bağlanan sokakların da yenilenmeye başlamasıyla Konak’ta yürütülen merpen devrimi çalışmaları hızla devam ediyor. 130, 131, 132, 133, 179, 186, 187, 266, 268, 269, 270, 304, 340, 341, 243, 348, 368, 480 ve 499 Sokaklarda süren çalışmalar vatandaşlarda da olumlu tepki alırken, bölge sakinleri “Çocukluğumdan beri aynı evdeyiz. İlk defa böyle bir çalışma gerçekleşiyor. Merpenler çok yorduğu için evden çıkmak istemiyorduk. Şimdi ise merpenler düzeldi ve bize kolaylık oldu” diyerek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.


Kentlerin insanlar için var olduğunu ve her hizmette ‘önce insan’ felsefesiyle hareket ettiklerini hatırlatan Başkan Tartan da çalışmalar boyunca sabır gösterdikleri için vatandaşlara teşekkür ederken şunları söyledi:


“50 yıldır bir tane bile sokağa girilmemişken biz ört yılda yüzü aşkın sokakta çalışma gerçekleştirdik. Konak’ta Mithatpaşa hattı boyunca merpenli sokaklar ün salmıştır. Bunlar ana arterleri birbirine bağlayan, yayaların sık kullandığı sokaklar olmasına rağmen yıllardır hizmet girmemiş. Herkes kentsel dönüşümden bahsediyor. Kentsel dönüşümde sokakların önemi ise kavranması gereken bir konu. Yaşadığımız evler kadar yürüdüğümüz sokaklar da önemli.” 


Yenigün


Geri Dön