27 / 04 / 2024

Sarıyer Belediyesi hakkında 3 yıldır süren imar davası sonuçlandı!

Sarıyer Belediyesi hakkında 3 yıldır süren imar davası sonuçlandı!

Sarıyer Belediyesi hakkında 3 yıldır süren soruşturma tamamlandı. Belediye Başkanı Genç'in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında dava açıldı. Mahmut Yalçın isimli eski bir belediye çalışanının 2009'da savcılığa yaptığı ihbarla gündeme geldi...




Sarıyer Belediyesi hakkında 3 yıldır süren soruşturma tamamlandı. Belediye Başkanı Genç'in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında dava açıldı, Ajda Pekkan ve Mustafa Erdoğan için takipsizlik kararı verildi AJDA Pekkan ve Anadolu Ateşi'nin kurucusu Mustafa Erdoğan gibi ünlü isimlerin adının karıştığı Sarıyer Belediyesi ndeki 'rüşvet ve imar yolsuzluğu7 iddiaları Mahmut Yalçın isimli eski bir belediye çalışanının 2009'da savcılığa yaptığı ihbarla gündeme geldi. 


RÜŞVET SUÇLAMASI

Yalçın, savcılığa verdiği dilekçesinde Balıçeköy'de inşaat yapmak isteyenlerin, inşaatı yarım kalanların imar izni için başvurduklarıuda i3gilenmek üzere 'birim sorumlusu' olarak görevlendin İdi ğini söyledi. 

Yalçın, inşaatın durumuna göre 2 bin ile 15ü bin TL arasında harç parası adı altında para alındığını, böylelikle 8 ayda yaklaşık 1 milyon TL toplandığını, paraların ise Yılmaz Tank tarafından Başkan Şükrü Genç'e götürüldüğünü öne sürdü. 

Yalçm'm iddialarına göre, Ajda Pekkan ise Saklıkoru Sitesi ndeki villasının tadilatı için 400 bin TL rüşvet verdi. Ancak Pekkan ifadesinde rüşvet iddialarını reddetti. 


BAŞKANA AYRİ DAVA 

3 yıl süren soruşturma sonucunda savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Mahmut Yalçın, Rıfkı Fahrettin Aktaş, Başkan Yardımcısı Recep Yel, Zabıta Müdürü Ayşe Semra Kartal ve işadamı Ümit özdemir'in rüşvet suçundan yargılanmaları istendi. 

Sarıyer Belediye Başkanı olan Şükrü Genç hakkında ise "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme veya yayma' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. 


Savcı, Ajda Pekkan ile Mustafa Erdoğan'ın aralarında da yer aldığı 20 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verdi. imar Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 'ÖYLE BİR ÇALIŞANIMIZ YOK' 72 kişinin ifadesine başvurulan soruşturma sırasında Başkan Genç de savcılıkta sorgulanmıştı. Genç, Sanyer Belediyesi eski çalışanı olduğunu söyleyerek ihbarda bulunan Mahmut Yalçın'ın belediyede hiç çalışmadığını ifade etti. Başkan Genç, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in yürüttüğü 'Erzincan soruşturmasında elde edilen 5 klasörlük dinleme kayıtlarının bilgisayarında olmasıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını da kaydetti. 


Canan İspir/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön