05 / 05 / 2024

Ayhan Taflan: Trabzon'da eğitimsiz emlakçılar çoğaldı!

Ayhan Taflan: Trabzon'da eğitimsiz emlakçılar çoğaldı!

Konuk sektörünün hareketli olduğu Trabzon'da 'çakma' emlakçılara dikkat çeken Ayhan Taflan, bu işe soyunduğunu söyledi. Taflan, bilgisiz ve eğitimsiz kişilerin ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğine dikkat çekti.



Konuk sektörünün hareketli olduğu Trabzon'da 'çakma' emlakçılara dikkat çeken Ayhan Taflan, bu işe soyunduğunu söyledi.


EMEK HIRSIZI SİMSAR 

Meslek ahlakına uymayarak vatandaşı ve devleti zarar uğratan kayıt dışı çalışan emek hırsızı 'emlakçı' bile diyemediği simsarlardan şikayetçi olduklarını söyleyen Ayhan Taflan, bilgisiz ve eğitimsiz emek hırsızlarının müşteriye verdiği zararların yanında, ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğine dikkat çekti. 


AZ ÇOK ARAPÇA BİLEN! 

Araplara konut satışına da dikkat çeken Taflan, "Bazı muhtarlar, kapıcılar, üniversitede okuyan Arap kökenli öğl enciler, imamlar. Arapça'yı az çok bilen herkes bu işe soyunmuş dununda. Yabancıya ayn, yerliye ayrı fiyat sektöre büyük darbe vurabilir. Yabancıya fahiş fiyat, daire almak isteyen bölge insanına da yansıyor" dedi.


Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı ve Faal Emlakçılar Demeği Başkanı Ayhan Taflan, meslek odası kaydı olmayan emlakçılara denetimlerin yapılacağım, oda kaydı olmayan ve hiçbir mükellefiyeti bulunmayan işyerleri hakkında ilgili kurumlarca yasal takibin başlatıldığını söyledi. Denetimler sadece Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından değil Maliye ve Belediye tarafından da yapılacağına dikkat çeken Talhuı. 'Mükellefiyeti olmayan bir çok kavıt dışı emlakçı kayıt altına alınması gerekmektedir. Meslek ahlakına uymayarak vatandaşı ve devleti zarar uğratan kayıt dışı çalışan emek hırsızı 'emlakçı' bile diyemediğim simsarlardan şikayetçiyiz" dedi. Tafları, bilgisiz ve eğitimsiz emek hırsızlarının müşteriye verdiği zararların yanında, ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğine dikkat çekti. Taflan. "Gayrimenkul alacak olan kişilerin emlak ofislerinin mükellef olmalarma dikkat etmeleri gerekmektedir. Hatta işyerlerinin camlarında odamızın mükellef olduğunu gösterir logoları vardır, buna istinaden logosu olmayan işyerlerinden. ayakçı diye tabir ettiğimiz kapkaççılardan kesinlikle alışveriş yapmamalı ve uzak durmalıdırlar" dedi. 


İMAM BİLE EMLAKÇI! 

Arap yatırımların bölgeye olan ilgisine de dikkat çeken Taflan, "Sektörel anlamda baktığımızda Arap yatırımcılara gayrimenkulü pazarlayanlar bazı muhtarlar, kapıcılar, üniversitede okuyan Arap kökenli öğrenciler, imamlar, Arapça'yı az çok bilen herkes bu işe soyunmuş durumdadır. Hiç bir yetkisi, teknik bilgisi olmayan bazı kişiler yabancı ve yerli yatırımcılara bu anlamda zarar verebiliyorlar. Yabancı yatırımcılara ayrı yerli müşteriye ayrı fiyat politikası etik olmadığı gibi. ilerleyen zamanlarda sektöre büyük darbe vurabilir. Hatta yabancı müşteriye uygulanan fahiş fiyat daire almak isteyen bölge insanına da yansımaktadır. Arap yatırımcdara verilen yüksek fiyat bölge insanına yansıdığı gibi konut alunlaımı zorlaştırıyor" diye konuştu. 



Trabzon Kuzey Ekspres


Geri Dön