Ekonomi

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Borsa İstanbul’da aylar sonra devre kesici uygulandı. Yaşanan ani düşüşün ardından işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'un ardından Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.427 seviyesinden sona erdi

Aylar sonra ilk kez BİST 100 günü 222,33 puan kayıpla (%6,09) 3.427 seviyesinden sona erdi. Günlük işlem hacmi 138,1 milyar TL olarak hesaplandı. BIST 100 endeksinde günlük gerileyişin yüzde 5'e ulaşmasıyla devre kesici uygulandı.

BIST 100 endeksinde satışların derinleşmesiyle devre kesici sistemi uygulandı.

Borsa İstanbul'dan yaşananlar hakkında yapılan açıklamada "Saat 17:41:32 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" denildi.

Yapılan açıklamada, saat 17.41 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin sistemin tetiklendiği ve Pay Piyasası'ndaki tüm işlem sıralarında, Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'nda ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

İşlemlerin Pay Piyasası'nda saat 18.00'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18.08'de yeniden başlatılacağı aktarılan açıklanmada, BAP Pay

Repo Pazarı'nda işlemlerin bugün yeniden başlatılmayacağı bildirildi.

Açıklamada, açığa satış yapılabilen işlem sıralarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacağı belirtildi.

AKBANK’TAN BORSA HAMLESİ 

Günlerdir kamu banka hisseleriyle birlikte yükselen Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici sistemi devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.

Gün içinde 19.14 TL’yi gören Akbank hisse senedinde işlemler durduruldu. Saat 17.20 surlarında gelen sert satışlarla birlikte hisse senedi toplamda yüzde 2.57 değer kaybetti.

Günün en yüksek değerine göre değer kaybı ise yaklaşık yüzde 10’a ulaşınca işlem sırası devre kesici sistem tarafından durduruldu.

Akbank hisse senedinde Bank Of America ve Ak Yatırım yoğun satıcı olarak görünüyor.

https://www.akbank.com/tr-tr/sayfalar/default.aspx