Kent Haberleri

Aylık bazda en çok altın, yıllık bazda ise borsa kazandırdı!

TÜİK verilerine göre, martta aylık en yüksek reel getiri, külçe altında gerçekleşti. Yıllık bazda ise en çok kazandıran borsa oldu. Verilere göre mart ayında en çok yatırımcısına altın kazanırırken yıllık bazda ise borsa kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından Mart ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları açıklandı. Verilere göre mart ayında en çok yatırımcısına altın kazanırırken yıllık bazda ise borsa kazandırdı.

ÜÇ AYDA EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI ALTIN OLDU!

Külçe altın, üç aylık değerlendirmelere göre Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,49 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oludu.

TÜFE ile indirgendiğinde ise altın yüzde 3,22 oranında yatırımcısına kaybettirdi. Aynı dönemde BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,38, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 12,54 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 34,45, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 27,64 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Aynı dönemde dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,47 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak kaydedildi.

YILLIK EN ÇOK BORSA KAZANDIRDI!

BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 50,48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 62,41 oranlarında yatırımcısına en çok kazandıran oldu.

Yıllık değerlendirmede ise Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından DİBS yüzde 5,60, dolar yüzde 19,97, külçe altın yüzde 20,54, euro yüzde 22,23 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 28,47 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise DİBS yüzde 1,89 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 13,62, külçe altın yüzde 14,23, euro yüzde 16,07 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 22,80 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Altın 2 bin dolarda demir attı! Bu rakamları gören bir daha bakıyor!

Gram altın 1.700 TL olabilir diyen İslam Memiş kesinlikle bunu yapmayın dedi! Görenlerin gözleri yerinden fırladı

İslam Memiş ona yatırım yapan yatırımcıları uyardı! Sessizce bekleyin! O tarihte servetinize servet eklenecek

Yatırımcılar soruyor: 7 Nisan altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve Ata altın kaç TL?