01 / 05 / 2024

Ayman Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!


Ayman Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Efe Kökçü Yönetim Kurulu Üyeliğinde 50 bin TL sermaye ile 16 Aralık'ta Sarıyer, Huzur Mahallesi, Fatih Caddesi'nde kuruldu.



Ayman Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Efe Kökçü Yönetim Kurulu Üyeliğinde 50 bin TL sermaye ile 16 Aralık'ta Sarıyer, Huzur Mahallesi, Fatih Caddesi'nde kuruldu.


Ayman Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi iş konusu; 1-Fotovoltaik parçalarının alımı, satımı, ticareti, depolanması ve toptan satışı, ihracı, ithali, montajı ve dizaynı; güneş enerjisi parklarının kurulması, güneş enerjisi projelerinin geliştirilmesi; üretilen enerjinin alımı, satımı ve dağıtılması; enerji kaynaklarının yönetimi; bu konular da telekomünikasyon ağlarının, kablolu ve/veya uzaktan erişim hatlarının ve bilişim sistemlerinin kurulması ve sağlanması ve bu konularda gerekli olabilecek alt ve üst yapı işlerinin yapılması. 2-Elektrik enerjisi üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak, işletmeye almak, devralmak, kiralamak, kiraya vermek. 3-Enerji projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri yapmak. (kömür, petrol ve gaz gibi enerji yakıtları kullananları nükleer, su, güneş, rüzgar ve diğer enerjiler için santrallere ve enerji iletim ve dağıtım hatlarına yönelik hizmetler) 4-Rüzgar, Hidroelektrik,Jeotermal ve Güneşle faaliyet gösteren yenilenebilir enerji sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak projelendirilmesi ve imalatının ithalat ve ihracatını yapmak. 5-Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. 6-Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, iş yeri, ofis, ticarethane inşaatlarını yapmak, inşa etmek veya ettirmek, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı veya hasılat paylaşımlı yapılar yapmak, yaptırmak.  7- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak, müstakil, yarı müstakik konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri, turistik tesisler, tatil köyleri ve bunun gibi her türlü yapıyı inşa etmek, ettirmek ve/veya kiraya vermek. 8-Türkiye sınırları içerisinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık artırma, eksiltme, teklif alma, pazarlık usulü ve/veya hangi usul ile olursa olsun, ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve/veya büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi ve/veya başkaca şekil ve koşullara taahhüt etmek. 9- Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden Spor malzemelerinin satışını yapmak,  Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir satabilir kiralar ,kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü  hakları tesis edebilir,ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir.Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna,  gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir.Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.



Geri Dön