29 / 04 / 2024

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden emsal olacak bir kentsel dönüşüm kararı çıktı. Binası kentsel dönüşüme giren milyonlarca kişiyi ilgilendiren o karar şaşırttı. İşte ayrıntılar...



“SATIŞ FİYATI, ADİL VE DENGELİ OLMALI”

AYM den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Kat maliki tarafından bu karara da itirazda bulunularak davanın Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Umut Yeniocak, 2018/1567 Başvuru Numaralı ve 10.02.2022 tarihli kararında Anayasa Mahkemesi tarafından, satış prosedürünü denetleyen idare mahkemesinin; idarnin tespit ettiği satış tutarının ve yeni projedeki paylaşımın ekonomik anlamda dengeli ve adil olup olmadığına ilişkin denetim haricinde bırakarak karar almasının, gerçek manada hukuki bir denetleme olmadığının altını çizerek ihlal kararı valdığını ve dosyayı, tekrar yargılanması amacıyla mahkemesine yolladığına dikkat çekti.

Bu yaşananların kentsel dönüşümleri ilgilendiren ve önem arz eden bir karar olduğuna vurgu yapan Yeniocak, kentsel dönüşüm projesi sahibi olan şirketlerin, bu konu kapsamında daha adil, daha dikkatli ve vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçecek planlamalar hazırlamalarının gerekli olduğunu dile getirdi.

Binası kentsel dönüşüme girenler dikkat! Herkes bu hatayı yapıyor!

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde mahkeme kararını verdi!

 


Geri Dön