29 / 04 / 2024

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden emsal olacak bir kentsel dönüşüm kararı çıktı. Binası kentsel dönüşüme giren milyonlarca kişiyi ilgilendiren o karar şaşırttı. İşte ayrıntılar...



“MAHKEMELER YETERİNCE İNCELEMEDEN KARAR VERİYOR"

Yeniocak, “Çünkü bu konuda mahkemeler, satış kararının mevzuata uygun olarak alınıp alınmadığını incelerken yeni dairelerin adil ve dengeli bir şekilde dağıtılıp dağıtılmadığını ya da itiraz eden kişinin dairesi satılırken idare tarafından belirlenen satış bedelinin adil şekilde belirlenip belirlenmediğini yeterince incelemeden karar veriyorlar” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde bu uygulamaya maruz kalan bir vatandaşın Anayasa MAhkemesi'ne yaptığı başvurunun sonuçlandığını belirten Yeniocak,Anayasa Mahkemesi’nin kararına konu olan olayda; depreme dayanıklı olmadığı belirlenen ve yıkılan yapı yerine yeniden yapılacak binada payına düşen daireyi kabul etmeyen kat malikinin,sahip olduğu arsa payının, 6306 sayılı Kanun gereği, diğer kat sahiplerine satılmasına karar verildiğini söyledi.

Kat maliki tarafından bu karar itirazda bulunulduğunu ve ilk etapta İdare Mahkemesi'nin yolunu tuttuğunu dile getiren Yeniocak, yeni proje kapsamındaki satış tutarına ve paylaşıma malik tarafından itiraz edildiğini belirtti. Yeniocak, konuyla ilgili olarak, İdare Mahkemesi tarafından, ihaleye ilişkin prosedürün mevzuatla uyumlu olduğuna ve satış tutarını değerlendirmeye ilişkin yetkileri olmadığına vurgu yaparak, satış iptali istemini reddettiğini belirtti.

AYM den emsal kentsel dönüşüm kararı!


Geri Dön