05 / 05 / 2024

Ayvacık’ta yeni konut sevinci!

Ayvacık’ta yeni konut sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin ardından depremzedeleri yeni konut müjdesi heyecanlandırdı.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından 21 yerleşim biriminde yıkılan konutların en geç nisan ayında yeniden inşa edileceği yönündeki açıklaması, deprem bölgesinde sevinçle karşılandı.


ALLAH RAZI OLSUN

Yukarıköy Muhtarı Mehmet Yavaş, "Sağ olsun devletimiz ilk dakikada yanımıza koştu. Sayın Başbakan Yardımcımız Kaynak ise bizzat köyümüze kadar geldi. Sıkıntımızı, sorunumuzu dinledi. Köyümüze yeni evler yapılacağının müjdesini verdi. Bu müjdeyi sevinçle karşıladık. Bütün köy çok mutlu" Köylülerden İsmail Kor: "Devlet her şeyimizi karşıladı. Evimizi de yapacaklarmış. Allah hepsinden razı olsun, bizi burada unutmayanlara teşekkür ediyoruz"


ÇOK SEVİNDİM, SAĞ OLSUNLAR

Köylülerden Ünzile Şen de depreme uyurken yakalandığını belirterek, yıkılan evinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kendilerine önce çadır sonra da konteyner ev verildiğini anlatan Şen, şunları dile getirdi: "Çok şükür ölmedik ama çok korktum. Evde tek başımaydım. Sarsıntı bitince oğlum geldi 'Anne yavuz musun?' diye sordu. 'Yavuzum' dedim. Evden çıkardı beni. Bütün ev yıkılmış. Çok üzüldüm. Ama buraya devlet büyükleri gelip ev müjdesi verdi. Çok sevindim, sağ olsunlar. Allah hepsini mutlu etsin. Onlar bizi mutlu etti, Allah binlerce kez razı olsun." "


HEPİMİZ ÇOK MUTLUYUZ"

Cahide Yılmaz ise deprem sırasında can kaybı yaşanmadığına sevindiklerini söyledi. Yılmaz, "Şu anda 2 aile birlikte yaşıyoruz bu konteyner içinde. Sobalarımız da geldi. İçerisi sıcak oluyor. Tabii evin yerini tutmaz. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve birçok devlet büyüğü geldi. 'Evleriniz yapılacak, siz mağdur olmayacaksınız.' dediler. Allah binlerce kez razı olsun. Hepimiz çok mutluyuz." diye konuştu. Gülşen Çarıksız da kendisine verilecek yeni ev için gün saymaya başladığını dile getirdi. Çanakkale Ayvacık'ta 6 Şubat'ta 5.3 ve en büyüğü 4.4 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmişti. Depremlerin 11 köyde 110 evde hasara nede olduğu bildirilmişti.


Sabah 



Geri Dön