04 / 05 / 2024

Ayvalık baştan yaratılıyor!

Ayvalık baştan yaratılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık'ın baştan yaratılması için harekete geçti. Geçen hafta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Uğur'un talimatının ardından kalabalık bir heyet bölgeye gelerek kapsamlı bir inceleme yaptı




Balıkesir Ayvalık'ın modern ve çağdaş bir hale getirilmesi için düğmeye basıldı. Geçen hafta AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binası açılışına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ardından Lale adası, Nikita deresi, Sarımsaklı ile Badavut plajı ve Murat Reis koyunda bir dizi projenin hayata geçirilmesi için ziyaretlerde bulundu. AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ile ilçe yönetimi ve Büyükşehir'den gelen uzman heyetlerle bu bölgelerde teknik bir inceleme gezisi yapan Başkan Uğur'un gerekli talimatları vermesiyle harekete geçildi. Bu kapsamda cumartesi günü Ayvalık'a kalabalık bir heyet gelerek, daha kapsamlı bir teknik inceleme gerçekleştirdi.


Neler yapılacak?

Belediye görevlililerin yanı sıra çeşitli bakanlıklardan yetkililerin de bulunduğu geniş bir heyetin ziyaretinde Şeytan Sofrası, Badavut ve Sarımsaklı plajları, Nikita deresi ile Murat Reis koyunda incelemeler yapıldı. Şeytan Sofrası'nın bölgeye hakim noktalarından bölge genelinde yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İnceleme sonunda Çıplak adası paralelinde dev bir kanal açılmasının Ayvalık'ı büyük bir turizm merkezi haline getirebileceği ve dünyanın en uzun kumsalına sahip Sarımsaklı plajında rekreasyon çalışmalarının bölgedeki turizm işletmecilerinin de verecekleri katkı paylarıyla birlikte 2015 yılı turizm sezonuna yetiştirilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.


Cunda Adası'na köprü

Heyetin yaptığı çalışmalar kapsamında, Ayvalık ile Cunda adasını birbirine bağlayan Gönül Yolu'nun kaldırılarak, yerine deniz sirkülasyonunun yapılabileceği büyük bir köprü inşa edilmesinin proje dahilinde olduğu kaydedilirken, Lale adasında bulunan eski Real Balıkçılık'a ait soğuk hava deposunun bulunduğu deniz kıyısındaki alanda da büyük bir iskele yapılarak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Edremit körfezindeki ilçeleri birbirine deniz yoluyla bağlayacağı vapur hattına Ayvalık'ın da dahil edilmesinin planlandığı öğrenildi. Ayrıca Aliağa'dan başlayıp Balıkesir ve Körfez ilçelerini de içine alacak hafif raylı araçlarla ulaşımın rahatlatılması ve sistemin Ayvalık'ta hayata geçirilebileceği de konuşuldu.



Doğal yapı korunacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen, gerçekleştirdikleri incelemelerde şu an için nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti. Ayvalık turizmini canlandıracak ve ilçe ekonomisini kalkındıracak prestijli projeler için teknik gezilerini sürdüren heyetin başında bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir ise, "Amacımız bu bölgenin imkanlarını ve coğrafi konumunu analiz ederek, turizme katkı sağlayacak, ancak doğayı bozmadan bir takım analizleri yapmak. Bu yüzden ciddi bir hassasiyet taşıyan altyapı incelemelerinde bulunuyoruz" dedi.


Proje hayal değil

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, ilçenin turizmde önemli bir marka olduğunu, ancak bunun yeterince değerlendirilemediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile geçen hafta aynı bölgelerde çalışma yaptıklarını hatırlatan Kayaalp, Sarımsaklı ve Murat Reis koyunda hayata geçirilmesi öngörülen proje kapsamında Ayvalık'ın Türkiye genelinde turizm alnında büyük bir başarı elde eden Alaçatı haline getirilebilmesinin hayal olmadığını savundu.



Yeni Asır


Geri Dön