27 / 04 / 2024

Ayvalık projeleri

Ayvalık projeleri

Ayvalıklılar, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın SİT irdelemesiyle Tabiat Parkı ve zeytinlik alanların imara açılmasından endişe duydu. Vatandaşlar, farkındalık yaratmak için doğa yürüyüşü yaptı.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

Esas Holding Ayvalık'a AVM yapacak!

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakam Binali Yıldırım ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehirdeki yeni yatırımlarla ilgili olarak bir görüşme gerçekleştirdi...

Balıkesir Ayvalık'taki 2 tesisin temeli atıldı!

Ayvalık ilçesinin uzun yıllardır süren su problemini çözecek 10 bin metreküplük içme suyu deposu ve Ayvalık merkez kanalizasyon terfi hattı inşaatı temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ahmet Edip Uğur'dan Ayvalıklılara müjde!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde düzenlenen Uluslararası Zeytin Hasat Festivaline katıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, Ayvalıklılara birbiri ardına müjdeler verdi.

Ayvalık Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı!

Olağan toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık yaparken; DSP'li Belediye Meclis Üyesi özge Toygar ile CHP'li Meclis Üyesi Nusret Kantarcı Taşan mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Ayvalık baştan yaratılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık'ın baştan yaratılması için harekete geçti. Geçen hafta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Uğur'un talimatının ardından kalabalık bir heyet bölgeye gelerek kapsamlı bir inceleme yaptı

Vedat Zeki Tokyay: Ayvalık değişime ayak uyduruyor!

TMMOB Balıkesir Şubesi ve Ayvalık Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ’Ayvalık Değişebilir mi?’ projesi kapsamında Vedat Zeki Tokyay, kendisinin hazırladığı ’Kırlangıç Merkezi Dönüşümü’ ve ’Cumhuriyet Meydanı Dönüşümü’ projelerini anlattı.

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı!

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Çalışmalar Edremit, Güre Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'ne üye seçimi ve meclis imar Komisyonundan gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı.

Ayvalık'ta yazın nüfus patlaması yaşanıyor!

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer açıkladı: "Ayvalık'ta yazın fırınlar tam kapasite çalışıyor. Tatilciler sahildeki kafeteryalarda bir bardak çay için sıra bekliyor. Nüfusun yazm bir anda 9'a katlanması belediyecilik açısından da sıkıntılara neden olu

Ayvalık'ta talana hukuk freni!

Danıştay Üst Kurulu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 2009 Revizyon Planı'nı iptal etti.Cuııda'daki RES zaferinden sonra gelen ikinci kazanım da talan ve rant endişesi yaşayan Ayvalıklılara çifte sevinç yaşattı.

Ayvalık için acele kamulaştırma kararı!

Balıkesir ili Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ayvalık Belediyesi'nden 18.2 milyon TL'ye satılık 21 gayrimenkul!

Ayvalık Belediyesi, Balıkesir ili, Ayvalık ilçesinde yer alan 21 gayrimenkulü 18 milyon 206 bin 260 TL'ye satıyor...

Ayvalık'ta tapu anlaşmazlığı kavgası: 1 ölü!

Balıkesir Ayvalık'ta çıkan tapu anlaşmazlığı kavgasında bir kişi yaşamını yitirdi...

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık Vergi Dairesi restore edilecek!

Ayvalık Belediyesi, ilçede vergi dairesi olarak bilinen binanın restore edileceğini açıkladı.

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Neva Ayvalık ve Bodrum’da 2 yeni projeye başlıyor!

Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, "Pandemiyle birlikte şekillenen yeni ihtiyaçlara göre projeler üretmeye başladık. Bodrum'da 580, Ayvalık'ta 220 daireden oluşan şehrin karmaşasından ve kalabalığından uzak 2 yeni projemiz var" dedi.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Koronavirüsü Ayvalık'ta ev kiralarını uçurdu!

Pandemi döneminde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kira fiyatları yükselişe geçti. İlçede bulunan 2+1 dairelerin fiyatı 2 bin liradan başlıyor. 

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık'a tam donanımlı yaşlı bakımevi!

Ayvalık’ın tam donanımlı ilk yaşlı bakımevi için çalışmalar başladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bağışçı Cihan Şişman arasında protokol imzalandı.

Ayvalık projeleri Haberi

Ayvalık projeleri

İnsan zinciri oluşturan yaşam savunucuları, “Ayvalık, Cunda cennet kalsın”, “Kuşlar için, zeytin için betonlaşmaya hayır” ve “Tabiat parkını vermeyeceğiz” yazılı pankartlarla yürüdüler. Çok sayıda sivil toplum kuruluşundan oluşan  Ayvalık Tabiat Platformu, Tabiat Parkında bir araya gelerek,Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Ayvalık'taki SİT çalışmasını protesto ettiler. Burhaniye Çevre Platformu,Yenifoça Forum, Bergama Çevre Platformu ve TEMA üyelerinin  destek verdiği eyleme, Ayvalık Belediyesi de,araç temini ile katkı sundu.


Tabiat parkına göz diktiler. Hürses gazetesinden Oya Uğral'ın haberine göre Pateriça Koyu'nda  toplanan katılımcılara seslenen Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Şükrü Kaygısız şunları söyledi: “Bu gün niye buradayız. Yaşam alanlarımıza bir saldırı var. Doğaya bir saldırı var. Kuşların hayat bulduğu yerlere saldırı var. Bitkilerin böceklerin, kelebeklerin yaşam bulduğu bu alanlara bir saldırı var. Burası Türkiye'nin en büyük ve...