16 / 05 / 2024

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Kasım ayına ait işsizlik verileri açıklandı. TÜİK, kasım ayına ilişkin işsizlik verilerini duyurdu. Peki buna göre Türkiye’de işsizlik kasım ayında ne kadar oldu?



TÜİK açıklamasına göre, mevsim etkisinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısı kasımda bir önceki aya kıyasla 285 bin kişi artarak 31 milyon 574 bine çıkarken, istihdam oranı da 0,4 puanlık artışla yüzde 48,6 oldu. Söz konusu oran erkeklerde yüzde 65,7 iken kadınlarda yüzde 31,7 olarak hesaplandı.

 Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Öte yandan TÜİK, mevsim etkisinden arındırılmış iş gücünün, söz konusu ayda bir önceki aya kıyasla 308 bin kişi artarak 35 milyon 150 bin kişiye yükseldiğini açıkladı. Bu dönemde iş gücüne katılma oranı ise 0,5 puan arttı ve yüzde 54,1 olarak gerçekleşti. Kasım ayında iş gücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,1 kadınlarda ise yüzde 36,4 olarak belirlendi.

TÜİK verilerine bakıldığında, istihdam edilenlerden referans döneminde iş başında olanların mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi kasımda aylık bazda 0,1 saat artarak 44,4 saat olarak gerçekleşti.

Diğer yandan, süreye bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı Kasım 2022'de bir önceki aya göre 0,5 puanlık artışla yüzde 20,8 olurken, süreye bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 14,3 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,9 olarak tahmin edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön