29 / 04 / 2024

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Kasım ayına ait işsizlik verileri açıklandı. TÜİK, kasım ayına ilişkin işsizlik verilerini duyurdu. Peki buna göre Türkiye’de işsizlik kasım ayında ne kadar oldu?



TÜİK verilerine göre Türkiye'de işsizlik oranı, geçtiğimiz senenin Kasım ayında, bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2’de kaldı. Söz konusu bu dönemde işsiz sayısı ise 3 milyon 576 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıklamasına göre Türkiye’de, Kasım 2022’deki işsizlik oranı 10,2 olarak gerçekleşti.

 Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Açıklamaya göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaş grubundaki işsiz sayısı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre 23 bin kişi artarak 3 milyon 576 bin kişiye yükseldi. Ancak işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 10,2 seviyesinde kaldı. Bu dönemde işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 1 puan azaldı.

TÜİK verilerine göre, Kasım ayında 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 2,6 puanlık azalışla yüzde 17,8 oldu.

Diğer yandan TÜİK, geçmiş döneme ilişkin bazı verilerde revizyona gidildiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön