02 / 05 / 2024

Aziz Kocaoğlu belediyelere yurt açma yetkisi istedi!

Aziz Kocaoğlu belediyelere yurt açma yetkisi istedi!

Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, öğrenci evlerine yönelik bakış açısı karşısında derin üzüntü duyduğunu belirterek, belediyelere yurt açma yetkisi verilmesini istedi....




Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, öğrenci evlerine yönelik bakış açısı karşısında derin üzüntü duyduğunu belirterek, belediyelere yurt açma yetkisi verilmesini istedi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin, “CHP’li belediyelerle İzmir AVM cenneti oldu” eleştirisine de cevap veren Kocaoğlu, “Bizim danışmanlığımızı yapan kişi, AVM planı yapmadığımızı çok iyi biliyor. İmarı veren kişi değil de biz mi AVM’ci oluyoruz?” dedi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından 13,5 milyon liralık yatırımla Menderes ilçesinde inşa edilen 125 bin kişilik arıtma tesisi törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, Türkiye gündemine oturan kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalma tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu: “Hepimiz çocuk büyüttük. Okurken yurtlarda veya evlerde kaldılar. Okuyan çocuklar, ülkenin lokomotifidir. Çocuklarımız aynı yurtta, kampüste kalıyorlar ancak Bornova’da olduğu gibi aynı kampüs içinde kız ve erkek öğrencilerin farklı bloklarda kalmasını bile uygun görmeyen, nasıl bakıldığı, hangi cepheden bakıldığı belli olmayan, zihniyet bile denemeyecek bakış açısının dayatılması hepimizi, geleceğimizi, gençlerimizi, anne baba olarak bizleri ve halkımızı derin bir üzüntüye soktu. Yaşama müdahalede yarın neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Hepimiz huzursuzuz, endişe içindeyiz. Gelecekle ilgili kaygılarımız var. Ülke bir korku, ötekileştirme, sen ben, biz onlar ayrımıyla yönetiliyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık döneminde hiç rastlanmayan süreçtir. Nereye gidiyoruz? Ne kadar geriye gitmemiz hedefleniyor?”


Kocaoğlu, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının, onların istediği standart, konfor ve nitelikte karşılanması gerektiğini söyledi. Belediyelere yurt yapmaları ve işletmeleri için izin verilmesini isteyerek, aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bir an önce nitelikli yurtlar yapmasını ve açığı kapatmasını diledi. Eğitimin ve sağlığın sübvanse edilmesinin devletin görevi olduğunu, bunun için vergi toplandığını ifade ederek“Devlet olmanın gereği budur. Geleceğimiz olan gençlerimize gözbebeğimiz gibi bakmalıyız. Bu yanlıştan dönülmeli. Bu yol, yol değil. Bu gidiş, gidiş değil.” şeklinde konuştu.


Cihan


Geri Dön