30 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir yerinde dönüşecek!

Aziz Kocaoğlu: İzmir yerinde dönüşecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesinin spor ve kültür-sanat organizasyonlarının yanı sıra, kentteki stat ve kentsel dönüşüm sorunu ve 'ray ulaşımı' hakkında bilgi verdi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Best FM'de 'Konuşan Türkiye' programına katıldı. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesinin spor ve kültür-sanat organizasyonlarının yanı sıra, kentteki stat ve kentsel dönüşüm sorunu ve 'ray ulaşımı' hakkında bilgi verirken, görev süresinin dolacağı 2019 yılıyla ilgili olarak çarpıcı bir mesaj verdi. 


Kocaoğlu, "185 kilometrelik ray hattını tamamlayarak bırakacaksınız" sözleri üzerine "Duruma bağlı" yanıtını verdi. Sunucunun Kocaoğlu'na dinleyicilerin '2019'da görevi bırakırsa üzülecekleri' yönündeki mesajlarını iletmesi üzerine Başkan, "2019'da görevim bitiyor, ondan sonrasını şartlar belirleyecek" açıklamasını yaptı. 


'Zorlandık'


Metro inşaatında çok zorlandıklarını belirten Aziz Kocaoğlu, "Çok zor bir yer olan Hatay Caddesi olarak bilinen yerin altında çalıştık. Kum kayası denilen zor bir taş yapıya rastladık. Yeraltı nehrine, bataklığa rastladık" dedi. Kocaoğlu, "Kravatlı engellere rastladınız mı?" sorusuna ise "Kravatlı engellere rastlamadık. Müteahhitler değişti, biraz uzadı ama havlu atmadık. 'Başladık, yapacağız' dedik ve yaptık. Aliağa-Menderes projesiyle 110 kilometre raylı sistem çalışıyor. Uzunluğu 26 kilometre daha artıracak olan Selçuk'a doğru yatırımlarımız devam ediyor. Bergama'nın da temelini atmamız gerekiyor. Bir de tramvay hattımız var. Bunu da yapıyoruz. Ben belediye başkanlığımda 3 yıl sonra seçime giderken 185 km raylı sistem hattı çalışıyor, 65 kilometre de inşaatı devam ediyor olarak bırakıp gideceğim. Hedeflerimizi gerçekleştirdik" diye konuştu. Kocağlu'nun 'Bırakıp gideeğim' sonrası "185 kilometreli hattı tamamlayarak 2019'da bırakacak mısınız?" sorusu geldi. 

Başkan bu ifadelere karşı "Duruma bağlı" yorumunu yaptı. Kocaoğlu, izleyici yorumları üzerine de "Şartlar belirleyecek" vurgusunu yaptı. 


'Hak yenmeyecek' 


Kentsel dönüşüm konusunda da bir değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, "Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İki yasa var. Yerinde dönüşüm yapacağız. Vatandaşın hakkı yenmeyecek, kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi. 



Milliyet Ege


Geri Dön