29 / 04 / 2024

Aziz Torun: Konut sektöründe bir balon riski var!

Aziz Torun: Konut sektöründe bir balon riski var!

GYODER talebin, konut arzındaki büyümeye karşılayamadığını ve sektörde maliyetlerin çok yükseldiğini belirtti. Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var" dedi...



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, talebin, konut arzındaki büyümeye karşılayamadığını ve sektörde maliyetlerin çok yükseldiğini belirterek, Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var dedi.


Torun, ülke geneli için 2013 hedeflerinin tutturulamamasının gayrimenkul sektörüne de olumsuz yansıdığına işaret ederek, 2014 için enflasyon ve büyüme konusunda ortaya konan hedeflerin tutturulamayacağını inancının doğduğunu, bu nedenle hem yatırımcının hem de tüketicinin tedbirli olması gerektiğini kaydetti. Torun, 2014 yılı önümüz açık, hadi koşalım diyeceğimiz bir yıl olmayacak. Koşmadan hızlı adımlarla yürüyelim. 2014, 2013'ten daha iyi olacak demek için yeterli sebebimiz yok diye konuştu. 


Gayrimenkulde Çin ve Londra'da oluştuğu öne sürülen balon konusuna değinen Torun, " Türkiye'de konut sektöründeki büyüme aynı hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda bir balon riski var. Arzdaki büyümeye karşılık talepteki büyümenin kolay kolay artacağı görünmüyor. Bu da ilerde bir arz fazlasına neden olabilir. O nedenle sektörün bunu göze alarak davranması lazım" şeklinde konuştu. Torun, İstanbul'da konut fiyatlarının bu kadar yüksek olmasında maliyetlerin özellikle arsa fiyatlarının çok yüksek olmasının yattığını dile getirdi. 

Dünya Gazetesi 


Geri Dön