28 / 04 / 2024

Aziz Torun: Türkiye'nin petrolü de gayrimenkul!

Aziz Torun: Türkiye'nin petrolü de gayrimenkul!

Türkiye' nin petrolü gayrimenkulleri GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye ekonomisinin omurgasının gayrimenkul sektörü olduğuna dikkat çekerek "Başkalarının petrolü varsa bizim de gayrimenkulümüz var" dedi...



Türkiye'nin petrolü gayrimenkulleri GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye ekonomisinin omurgasının gayrimenkul sektörü olduğuna dikkat çekerek "Başkalarının petrolü varsa bizim de gayrimenkulümüz var" dedi. 


SAMSUN - Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkam Aziz Torun, gayrimenkulün Türkiye'nin ihraç ürünü olarak değerlendirmesi gerektiğine işaret ederek "Kimi ülkelerin petrolü ve enerji kaynakları var. Bu ürünleri ihraç ederek ülke ekonomilerinin omurgasını oluşturuyorlar. 


Türkiye'nin petrolü de gayrimenkul" dedi. 

Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Torun, şunları söyledi: "Gayrimenkul sektörü stratejik bir sektör olarak ele alınmalı. Yüzde 95 yerli hammadde ile ortaya çıkan gayrimenkul, GYO'ların hisse senetleri, menkul kıymet, sukuk gibi finansal enstrümanlarla ihraç edilebilir." ' Konuta talep bitmez' Zirveye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da konutta balon olmadığını savundu. 

Türkiye'de insanların ekonomik durumlarının geliştiğini ve ev değiştirme talebinin yükseldiğini iddia eden Bayraktar, "Konuta talep bitmez" dedi. Bayraktar, "Ülke genelinde konut arz fazlası yok. Ancak işini bilmeyen lokal çavuşların balonu patlayabilir. Konutta balon riski sıfır" ifadelerini kullandı. 


7 milyon konut riskli Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Türkiye'de 20 milyon konut stoku var. Bunun yaklaşık 7 milyonu riski yapılardan oluşuyor. Bu yapıların yaklaşık 1.5 milyonu istanbul'da. Samsundaki konut stokunun 400 bininin de yüzde 30'unun yani 120 bininin riskli ve yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu. 


Cumhuriyet Gazetesi 


Geri Dön