04 / 05 / 2024

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

Ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığı duyuruldu. Buna göre, yapılana açıklama kapsamında Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklik resmen yürürlüğe girerek uygulanmaya başlandığını kaydetti. İşte haberin detayları.



Konu ile ilgili yapılan açıklama doğrultusunda haberin detaylarına göre B sınıfı ehliyetlerde yeni bir dönemin başladığı belirtildi. Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan önemli değişikliğin herkes tarafından bilinmesi gerektiği ifade edildiği belirtildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

Trafiğe çıkan ve B sınıfı ehliyeti olan herkesi ilgilendiren gelişme kaydedildi. Buna göre, trafikte sağlıklı sürüş deneyimlerinin yaşanması için dönemsel olarak çeşitli güncellemeler olmaya devam ediyor. Bu noktada geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar göre sürücüler için yeni bir değişiklik yapıldığı duyuruldu.

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

YENİ DÜZENLEME NASIL OLACAK? 

Karayolu trafik düzenlemelerinde yeni değişiklikler yapılacağı belirtildi. Buna göre B sınıfı sürücü belgesi olan sürücüler için önemli bir gelişmenin yaşanacağı duyuruldu. 125 cc’ye kadar olan motosikletlerin kullanılabileceği ve bu düzenleme ile birlikte sürücü eğitimini tamamladıktan sonra ehliyet alan sürücülerin belgelerinin artık bu karara göre düzenlenebileceği kaydedildi.

EĞİTİM ALINMASI GEREKİYOR

Öte yandan, Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTED) genel koordinatörü Remzi Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamasında B sınıfı ehliyeti olanların 1255 cc ya da tekerlekli araçları kullanabilmesi için zorunlu olan yasal düzenlemelerde yapılacak

Yeni düzenlemenin detaylarını açıklayan Öztürk, B sınıfı sürücü ehliyeti olanların 125 cc’ye kadar olan motosikletlerin kullanılabilmesi için belirli eğitimlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi.

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

2024 yılı ehliyet ücretleri ne kadar olacak?

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!


Geri Dön