Kent Haberleri

Babalar Günü ne zaman? 2023 Babalar Günü haziran ayının kaçıncı haftası?

Babalar Günü'ne kısa süre kala vatandaşlar haziran ayının hangi günü olduğunu sorgulamaya başladı. Peki, Babalar Günü ne zaman? İşte detaylar...  

Anneler günü kutlamaları kadar yoğun ilgi olmasa da 104 yıldır kutlanmaya devam eden Babalar Günü bu sene de tüm dünyada kutlanacak. 

Babalar Günü, babaların ve baba figürlerinin çocuklarının hayatlarına sağladıkları katkıyı takdir etmek için dünya çapında kutlanmaktadır. Tüm dünyada kutlanan Babalar Günü pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Haziran ayı içerisinde kutlanacak. 

Peki, Babalar günü ne zaman? Haziran ayının hangi günü kutlanacak? İşte detaylar...

NTV'de yer alan detaylara göre, dünya çapında çeşitli zamanlarda kutlansa da birçok ülke Babalar Günü'nü Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlar. İlk kez 19 Haziran 1910 tarihinde kutlanan Babalar Günü, dünyanın farklı noktalarında çeşitli şekillerde kutlanıyor. Avustralya ve Yeni Zelanda'da bu gün Eylül ayının ilk Pazar günüdür. Tayland'da ise ülkenin kralının doğum günü olan 5 Aralık'ta kutlanılıyor.

BABALAR GÜNÜ 2023 NE ZAMAN?

Ülkemizde her sene haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, bu sene 18 Haziran Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ NE ALINIR?

Babalar Günü için pek çok hediye seçeneği mevcut, Özellikle giyim ve aksesuar seven babalar için Kemer, Kravat, Gömlek, Saat güzel bir tercih olarak dikkat çekebilir.

Parfüm de en çok tercih edilen hediyeler arasında yer alıyor.

Teknoloji ile arası iyi olan babalara teknolojik ürünler tercih edilebilir. Oyun oynamayı seven babalar için ise Oyun konsolu, Konsol oyunları hediye edilebilir.

Taraftar babalar için Forma da tercihler arasında bulunabilir.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da özel bir günü olmasının gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü.

Babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihini Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış fakat bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının 3'üncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 senesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; fakat resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 senesinde ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her sene haziran ayının 3'üncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını belirten bir bildiri yayımlamıştır.

1972 senesinde ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Kocaeli Dilovası'nda 15 bin 188 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatı resmen dudak uçuklattı! 

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?