28 / 04 / 2024

BAĞ-KUR primine ait borçlar yapılandırılacak mı?  Tescil affında son karar ne oldu?

BAĞ-KUR primine ait borçlar yapılandırılacak mı?  Tescil affında son karar ne oldu?

Seçimler öncesi yapılan pek çok çalışma ve çıkarılan pek çok torba yasa özellikle emeklilik bekleyen ya da borçları olan kişiler için umut oluyor. Bu kapsamda BAĞ-KUR’lu vatandaşların da meclisten beklediği düzenlemeler bulunuyor.



Vergi affı düzenlemesinin meclisten geçmesi ve yürürlüğe girmesinden sonra BAĞ-KUR’lu vatandaşlar; BAĞ-KUR prim borçları yapılandırılacak mı? BAĞ-KUR borç yapılandırma meclisten geçti mi? Gibi pek çok sorunun cevabını merak ediyor.

TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayınlanan vergi affı paketi yasalaştı. Yapılandırma paketiyle birlikte bazı kamu borçları da yapılandırıldı. Bu kapsamda merak edilen sorulardan biri olan, BAĞ-KUR borçları da yapılandırılacak mı? Bu sorunun cevabı için gözünü meclise çeviren vatandaşlar ilgili bilgilendirmeyi haberimizde bulabilirler. İşte detaylar...

BAĞ-KUR primine ait borçlar yapılandırılacak mı?  Tescil affında son karar ne oldu?

BAĞ-KUR Borçları Yapılandırılacak mı?

BAĞ-KUR borçları yapılandırılacak mı? Sorusuna ilişkin yaşanan gelişmeler şu şekilde;

2008, 2015, 2018, 2020 ve 2021 yıllarında çıkarılan kanunlarla, BAĞ-KUR'lu vatandaşların prim borçları silindi. Bu borçların silinmesiyle birlikte, ilgili sigortalılık süreleri de durduruldu. Yürürlükteki kanuna göre, BAĞ-KUR'lular, ekonomik durumları müsait olduğunda cari asgari ücret üzerinden prim ödeyerek, durdurulan sigortalılık sürelerini yeniden canlandırabilirler. Böylece, emeklilik için gerekli olan sigortalılık süreleri tamamlanmış oluyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön