11 / 05 / 2024

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

Bağ-Kur'lu vatandaşlar tescil affından yararlanıp yararlanamayacaklarını sorguluyor. Peki, bağkur tescil affı olacak mı? İşte detaylar...



Ahaber'de yer alan haberin detaylarına göre, tüm vergi borçları, trafik, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, askerlik, nüfus, sigorta prim borçları, sosyal destek prim borçları, genel sağlık sigortası borçları, işsizlik sigortası prim borçları yapılandırma süreci vergi affıyla başladı.

BAĞ-KUR lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortaklaşa sürdülen vergi affı kanun teklifi TBMM'de görüşüldü ve geçen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmanın ardından yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketinin içerisinde sigorta prim borçları, SGK destek primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, genel sağlık sigortası prim borcu, idari para cezaları gibi prim borçları kapsam dahiline alındı.

Vergi affı torba yasa kapsamında vergi cezaları,  trafik para cezaları, öğrenim kredisi borçları, sigorta prim borçları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları,idari para cezaları, topluluk sigorta primi borçları,  GSS prim borçları, işsizlik sigorta prim borçları, SGK prim ve destek primi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma ya da borçların silinmesine yönelik bir madde bulunmuyor.

Bağ-Kur prim borçlarına dair son düzenleme 2021 yılında hayata geçirilmişti. Ondan önceki senelerde ise 2008, 2015, 2018 yıllarında konuyla ilgili çalışma gerçekleştirilmişti.

BAĞ-KUR lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

VERGİ AFFI SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Vergi affı borçları sadece yukarıda belirtilen borçları değil ayrıca prim, vergi, idari para cezası, trafik cezaları, öğrenim kredileri gibi borçlarını kapsıyor.

Söz konusu vergi affı kapsamında olan borçların yapılandırılması için başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılabiliyor. Öte yandan vatandaşlar vergi dairelerine bizzat müracaat ederek ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Kanunda bulunan bilgilere göre, vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki olan borçlar için geçerli. Yapılandırma için son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2023.

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Ara zam maaşlarında yeni tahmin! Emekli maaşı 10 bin lira, Asgari ücret 12 bin 500 lira mı olacak?  


Geri Dön