Kent Haberleri

Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Bağ-Kurlular tarafından torba yasada Bağ-Kur tescil affının olup olmayacağı merak ediliyor. Bağ-Kur tescil affı çıktı mı, vergi affı son başvuru tarihi ne zaman? Tüm merak edilen soruların detayları haberimizde... Bağ-Kur tescil affı, staj sigortası ve 5 bin prim günüyle emeklilik için düzenleme olup olmadığı ise sorgulanıyor

Tüm vergi borçları, genel sağlık sigortası borçları, sosyal destek prim borçları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, işsizlik sigortası prim borçları yapılandırma süreci vergi affı ile birlikte başladı. Bağ-Kur tescil affı, staj sigortası ve 5 bin prim günüyle emeklilik için düzenleme olup olmadığı ise sorgulanıyor.

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca ortak bir şekilde yürütülen vergi affı yasa teklifi TBMM'de görüşüldü. Daha sonra önceki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketine sigorta prim borçları, SGK destek primi borçları,  genel sağlık sigortası prim borcu, işsizlik sigortası primi borçları, idari para cezaları gibi prim borçları dahil edildi.

 

Vergi affı torba yasa çerçevesinde vergi cezaları, trafik para cezaları, öğrenim kredisi borçları, idari para cezaları, işsizlik sigorta prim borçları, sigorta prim borçları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, topluluk sigorta primi borçları, GSS prim borçları, SGK prim ve destek primi borçlarına yapılandırma imkanı verildi.

İşte detaylar...

Vergi affı paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu pakette Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesine ile ilgili bir madde yer almıyor.

Bağ-Kur prim borçları ile ilgili son düzenleme 2021’de gerçekleşti ve daha önceki senelerde ise 2008, 2015, 2018 senelerinde konuya ilişkin bir çalışma yapılmıştı.

 

VERGİ AFFI SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Vergi affı borçları yalnızca yukarıda belirtilen borçları değil aynı zamanda vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçları da içine alıyor.

Vergi affı çerçevesinde yer alan borçların yapılandırılması için başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi gib.gov.tr adresinden gerçekleştirilebiliyor. Yurttaşlar aynı zamanda vergi dairelerine bizzat müracaat ederek veya posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Yasadaki bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacakken, yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olduğu belirtildi.

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Bakan Derya Yanık peş peşe açıkladı!

BİM’de yüzlerce üründe bayrama özel indirimler! Derin çelik tencere 260 TL, kavurma sacı 179 TL, yuvarlak tencere 27,50

Herkes altını konuşurken o maden öyle bir atak yaptı ki! Bir ayda yüzde 30 değer kazandı! 24 yıl sonra ilk kez...