Kent Haberleri

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar... Daha sonra ise Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla beraber ortak bir şekilde yürütülen vergi affı yasa teklifi mecliste görüşüldü. Daha sonra ise Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Vergi affı paketinde SGK destek primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borcu, idari para cezaları gibi prim borçları yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinin içinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesi ile ilgili bir madde yer almıyor.

Bağ-Kur prim borçları ile ilgili son düzenleme 2021 senesinde yapıldı. Daha önceki senelerde ise 2008, 2015, 2018 yıllarında konuya dair çalışma yapılmıştı.

İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar...

VERGİ AFFI SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Vergi affı borçları yalnızca yukarıda yer alan borçları değil aynı zamanda; vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçları kapsadığı biliniyor.

Vergi affı çerçevesinde yer alan borçların yapılandırılması bakımından başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet adresi gib.gov.tr sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra, yurttaşlar vergi dairelerine bizzat başvurarak veya posta yoluyla müracaat edebilecek.

Yasada belirtilen bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023.

VERGİ AFFI BORÇ SORGULAMA

Vergi borcu olup olmadığını merak eden yurttaşların herhangi bir kuruma giderek şahsen başvuru yapmasına gerek olmadığı belirtildi. e-Devlet sistemi üzerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden vergi affı borç sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

Bağ-Kur prim borcu olan yurttaşlar da e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla beraber Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden borç sorgulama işlemi yapabilir.

A101’de fiyatlar dibi gördü! Krep tavası 80 TL’ye, rondo 110 TL’ye, matara 25 TL’ye düştü!

Garanti Bonus kartı olanlara müjde! Hesaplara para yatacağı duyuruldu!

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Dana, koyun ve koç fiyatları ne kadar oldu?