Kent Haberleri

Elimizdeki euroları bozduralım mı, bekletelim mi? Herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı

Fed'in faiz kararı ile dolar 18,76  TL seviyelerine kadar yükselmesi euro/TL'nin değer kaybetmesine neden olmuştu. Dolar güçlendikçe euro değer kaybetti. Peki elimizdeki euroları bekletelim mi, bozduralım mı? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. Bu durum eurounun dolar karşısında güç kazandığını gösteriyor

Euro dolar endeksi bugün 0,99 seviyesinde işlem gçrüyor. Bu durum eurounun dolar karşısında güç kazandığını gösteriyor. Euro kuru bugün güne yükselişle başlarken yatırımcılar bu yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Bu durum karşısında elimizdeki dolarları bozduralım mı, bekletelim mi?

EURO/TL KURU YÜKSELİYOR...

6 Ekim 2022 euro kuru bugün güne yükselişle başladı. Euro dolar endeksi bugün 0,99 sevieysinde değerleniyor. Euro kuru alış fiyatı bugün 18,40 TL, satış fiyatı 18,46 TL seviyesinde işlem görüyor.

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ.

Doların diğer para birimleri karşısında değer kazançlarını gösteren endeks bugün 110 seviyelerine kadar düştü. Dolar kuru başta euro olmak üzere diğer para birimleri üzerindeki otoritesini kaybetmeye başladı. Bugün dolar kuru  18,57 TL, satış fiyatı ise 18,58 TL seviyesinde işlem görüyor.

 

DOLAR, EURO ÜZERİNDEKİ BASKISI DEVAM EDECEK Mİ?

Fed'in faiz kararı doalrın güçlenmesini sağladı. Fed tarafından açıklanan 75 baz puan artışı doların güç kazanmasına neden olurken diğer para birimleri karşısında üstünlük sağladı.

Kasım ayında Fed faiz kararını açıklayacak. Bankanın faiz arıtırma devam edeceği yönündeki açıklamaları hala  devam ediyor. Fed enflasyonla mücadele edebilmek için faiz artırımlarına devam edeceini açıkladı. Eğer kasım ayında faiz artırımı gerçekleşirse dolar tekrar güç kazanacak.

 Doların güç kazanması ile Eylül ayı faiz kararında olduğu gibi doların değer kazanmasını sağlayacak ve başta euo olmak üzere gelişmiş ülke para birimleri üzerinde değer kayıplarına neden olacak.

Peki elimizdeki euroları bozduralım mı, bekletelim mi? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

ELİMİZDEKİ EUROLARI BOZDURALIM MI, BEKLETELİM Mİ?

Altın ve piyasa uzmanı İslam memiş, ilerleyen günlerde dolara müdahalelerin gelebileceğini söyledi. Bu durum gerçekleşirse ki olm ihtimali çok yüksek ihtimal. Dolar kuru değer kaybedecek, doların değer kaybetmesi  ile de euronun önü açılmış olacak. İslam Memiş, dolar ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

'' Dolar/TL’ye 20-21 lira aralığından sağlam bir tokat gelir ve bu çok zor değil. Zor olan KALICI olacak mı? Tarih mi? Onlara göre 2023’ün ilk çeyreği.
Bana göre 20-21 lira aralığının test edildiği gün. Yani, bu iş 2023’e kalmayabilir.” dedi.

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira? 5 Ekim 2022 euro kuru