30 / 04 / 2024

Bağ-Kur'luya emeklilik müjdesi! Beklenen gün geldi!

Bağ-Kur'luya emeklilik müjdesi! Beklenen gün geldi!

Bağ-Kur'lu vatandaşlar için yeni yasa teklifi ile primlerde yapılandırma, dondurma ve ihya kolaylığı geliyor. Emekli olmak için bu imkanları bekleyen vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilecek...



Vatandaşların kamuya olan borçlarını sonlandıracak olan yeni yapılandırma düzenlemesi, Bağ- Kur'lulara da umut oldu

A Haber'de yer alan habere göre; Bağ-Kur'lu vatandaşların primlerinde yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı getirildi ve emekli olmayı bekleyenlerin yüzleri güldü.

Bağ-Kur luya emeklilik müjdesi! Beklenen gün geldi! 

YAPILANDIRMA

Bağ-Kur prim borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 31 Ağustos'a kadar başvuru yapmaları halinde gecikme ceza ve faizleri silinerek, bunun yerine Yİ-ÜFE tutarı eklenecek.

İlk taksitini 31 Ekim'e kadar peşin ödeyenler Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek.

İsteyenler de 18 taksitle 36 ay vadeli olarak borcunu kapatabilecek. Bu durumda ana para ve enflasyon farkından oluşan borca belirlenen katsayılar eklenecek.

Bağ-Kur luya emeklilik müjdesi! Beklenen gün geldi! 

DURDURMA

 

30 Nisan'a kadar yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar prim borçlarını ödemeyen Bağ-Kur'lu esnaf ve çiftçilerden yeniden yapılandırılmayanların prim borcu silinecek, bu sürelerdeki sigortaları askıya alınacaktır.

Bu süreler emeklilik için geçerli değildir.

Bağ-Kur luya emeklilik müjdesi! Beklenen gün geldi! 

İHYA

Bağ-Kur'lu olup da prim borçları nedeniyle daha önce sigortalılık süreleri durdurulanların kendileri veya hak sahipleri, yasanın yayımı tarihini takip eden ay başından itibaren 4 ay içinde SGK'ya ihya (prim canlandırma) başvurusunda bulunabilecek.  

Bağ-Kur üyeliğine sahip olup, prim borçları nedeniyle sigortalılık süreleri askıya alınan kişiler, kendileri veya hak sahipleri, yasanın yayımı takip eden ayın başından itibaren 4 ay içinde SGK'ya prim canlandırma başvurusunda bulunabileceklerdir. 

İhya edilecek primler için sadece borçlu olunan tarihteki tutarlar baz alınarak  enflasyon ile güncelleme yapılacak.

İlk taksit döneminde borcun tamamını ödemeyen vatandaşların ihya işlemi geçersiz olacak.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön