30 / 04 / 2024

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur emeklisi için Temmuz ayına kadar şimdiden yüzde 5.46 zam göründü. Memur emeklisi için ise 2.46 oranında bir fark oluştu...



SSK, Bağkur emeklileri, memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranları belli oldu. SSK ve bağkur emeklileri  enflasyon zammı ve ikramiye zamlarını temmuz ayında alacak. Memurlar ise toplu sözleşme zammı ile birlikte enflasyon farkı da alacaklar.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; dün açıklanan enflasyon rakamlarına göre oran şimdiden 2,46 oldu. Yeni Buna göre yeni zam oaranları ile birlikte en düşük memur maaşı 3 bin 988 lira, en düşük memur emekli maaşı 3 bin 186 lira olacak.

Memur ve memur emeklisine temmuz ayında toplu sözleşme gereğince yüzde 3 zam gerçekleştirilecek. Yapılan bu zam oranına enflasyon farkı da eklenecek. Böylece 2.46'lık farkla yapılacak olan zam yüzde 5,46.

En düşük memur emeklisi maaşı ocak ayında 207 liralık zamla 3,021 liraya yükseltilmişti.  Mayıs ve haziran ayında en düşük memur emekli maaşı 3.186 liraya çıkacak. Ocak ayında en düşük memur maaşı (15/1 hizmetli) 258 liralık artışla, 3.523 liradan 3.782 liraya yükselmişti. Enflasyon farkı ile maaşı 3.988 liraya çıkmış oldu.

Buna göre; SSK ve Bağkur emeklisi şimdiden yüzde 5.46'lık zammı garantilemiş oldu. Memur ve memur emeklisine yüzde 2.46'lık fark göründü. Emekliler temmuzda zamlı ikramiye de alacak.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

İLK ÖDEME 6-7 MAYIS'TA YAPILACAK

Bayramda emeklilere 1100 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyeleri 6-7 Mayıs'ta hesaplara yatacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: '' SSK emeklileri 6 Mayıs'ta, memur emeklisi ile Bağkur emeklileri ise 7 Mayıs'ta bayram ikramiyelerini alabilecekler.'' dedi. Emekliler tam kapanma sürecinde ikramiyelerini alabilmek için kısıtlamadan muaf olacaklar. 

Kurban Bayramı bu sene 20 Temmuz'da başlıyor.  Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 12-20 Temmuz arasında ödenmesi  planlanıyor. Kurban Bayramı ikramiyesi yine 1.100 lira olarak ödenecek. 

AŞAN KISIM ÖDENİYOR

Emekli maaşı ve memur maaşları, yasanın gerektirdiği şekilde Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez artırılır. Bu artışta enflasyon belirleyicidir. Ancak, memurlar ve emekli memurlar, her 2 yılda bir toplu iş sözleşmesi masasında kararlaştırılan bir zam alırlar. Her dönemde yapılacak artış toplu sözleşmede belirlenir. Artış döneminde son 6 aydaki enflasyon belirlenen rakamları aşarsa, aşan bir fark yansıtılır.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!
2 YILDA BİR SÖZLEŞME

Toplu sözleşme yapılmayan SSK ve Bağkur emeklileri ise ocak ve temmuz aylarında açıklanan son 6 aylık enflasyon oranında zam alıyor.

SSK ve Bağkur emeklisine ocak itibarıyla 6 aylık (temmuz-aralık) enflasyona göre yüzde 8.36 oranında yapıldı. Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020'nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Ancak enflasyon yüzde 8.36 çıktığı için yüzde 4.36'lık bir fark oluştu. Ocak ayında memur emeklisi maaşlarında yüzde 3 toplu sözleşme artışı yapılarak ve yüzde 4.36'lık enflasyon farkıyla toplam zam yüzde 7.36 oldu.

YIL SONU BEKLENTİ 12.2

Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda 2021 sonu tahmini yüzde 12.2.  Mayıs ayı itibariyle enflasyon oranında düşüş bekleniyor.  Mayıs ve haziranda artışta yavaşlama olsa da enflasyonun eksi çıkmaması durumunda 6 aylık enflasyonun yüzde 7 civarında olma ihtimali üzerinde duruluyor.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

1500 LİRAYA KADAR ÇIKMIŞTI

Koronavirüsle mücadele kapsamında 2020 Mart ayında çıkan yasa ile en düşük emekli aylığı 1.500 lira olmuştu.

Ocakta apılan zamla, en düşük Bağkur'lu esnaf emekli maaşı 135 lira artışla 1.627 liradan 1.763 liraya, en düşük çiftçi emeklisi aylığı 128 lira artışla 1.534 liradan 1.662 liraya çıkmıştı. Son 4 ayda oluşan yüzde 5.46'lık kümülatif enflasyonla şimdiden en düşük esnaf emekli maaşı 1.859 liraya ulaştı.
2000 yılından önce emekli  SSK'lının en düşük maaşı ocak 2.420 liraydı. Geri kalan aylarda enflasyon sıfır bile çıksa, bu maaş 2.552 liraya yükselecek

Memur ve emeklilere zam, ikramiyelerde artış! Talepler masada!

Son dakika! Emekliye 490 TL zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön