28 / 04 / 2024

Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesinde son durum ne?

Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesinde son durum ne?

2017'de inşası başlatılan ve Şubat 2019'da teslim edilmesi planlanan, 1.192 dairenin bulunduğu Kırşehir'deki Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesinin yüzde 90'ı tamamlandı.



2017'de inşası başlatılan ve Şubat 2019'da teslim edilmesi planlanan, 1.192 dairenin bulunduğu Kırşehir'deki Bağbaşı  TOKİ  3. Etap projesinin yüzde 90'ı tamamlandı.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre; projenin geri kalan bölümü aradan geçen 2 senede yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle tamamlanamadı. Vatandaşlar evlerini teslim alamadı. 

Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesinde son durum ne?

Kırşehir Belediyesi kalan bölümün tamamlanması amacıyla TOKİ’ye 3 defa başvuruda bulundu. Fakat olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi. Geriye kalan işlerin bitirilmesi amacıyla TOKİ, başka bir firmayla anlaştı ancak vatandaşlar 2 senedir mağdur olduklarını ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu. 

Proje inşaarının 2017'de başlatıldığını belirten Aylin Olgun, “2019 şubat ayında teslim edeceğiz dediler. Biz de bir umut evimizi burada aldık. Ne olduğunu bilmiyoruz fakat çalışmalar durduruldu. Yaklaşık 1,5 sene tek bir çivi bile çakılmadı. 1,5 sene sonunda çalışmaya başladılar. Büyük bir mutluluk doldu içimize fakat bayram sonunda bu çalışmalar da sonlandı. Biz şu an neyi bekliyoruz neden bekliyoruz, daha ne kadar bekleyeceğiz, bunu öğrenmek istiyoruz.

Hiç kimse konuya cevap vermiyor. Toplu olarak CİMER’e dilekçe gönderdik. Çalışmalar devam ediyor diye cevap verdiler. Evet çalışmalar devam ediyor ama 1 haftalık işi 3 ayda yapıyorlar. Neden oyalanıyoruz bunu bilmek istiyoruz” deiye konuştu.

Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesinde son durum ne?

“EŞYALARI TOPLADIK BEKLİYORUZ”

Konutların bitirilmesi için beklediklerini dile getiren Sezer Olgun da şunları kaydetti:

“Buraya gelecek insanların bir çoğu evinin eşyasını aldı, taşınacağız diye evindeki eşyayı toplayanlar da var. Benim evimde toplu halde bekliyor. 4 seneye yaklaştı ben alalı. Kirada olduğum için buradan ev aldım. 4 senedir ev ile göz göze bakışıyoruz. Yol yapıldı, çevre düzenlemesi yapıldı, buradaki işçilerde bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak buradaki çalışanların maşlarını da vermiyorlar, vermedikleri için de işçiler bırakıp bırakıp gidiyor. Teslimat için bir tarih verilmiyor.”

TOKİ'nin Konya Sille Mahallesi’ndeki projesi iptal edildi!


Geri Dön