28 / 04 / 2024

Bağcılar Necmettin Erbakan Fen Lisesi açıldı!

Bağcılar Necmettin Erbakan Fen Lisesi açıldı!

İstanbul Valiliği ve Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi açıldı.



Eğitim konusunda çağın ihtiyaçlarına uygun çalışmalar yapan Bağcılar Belediyesi, Bağcılar’a değer katacak yeni bir projeye daha imza atıyor. Bağclar Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Bağcılar Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi’nde yapımına 2 sene önce başlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi’nin inşaatı tamamlandı.

2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak ve bodrum kat artı 4 kattan meydana gelen okulda 24 derslik bulunuyor. Son derece teknolojik imkanlarla donatılan lisede Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarı, Resim-Müzik-Yabancı Dil atölyesi, BİT (Bilişim Teknolojisi) Sınıfı, Revir, Muayene odası, Rehberlik Servisi, Beden Eğitim Salonu mevcut.

“Bağcılar’ın en gözde lisesi olmaya aday”

Okul kampüsü içinde uzaktan gelen öğrencilerin kalacağı bir yurt da yapıldı. 180 öğrenci kapasiteli yurdun odaları lüks otellerin konforunu aratmıyor. 4’er öğrencinin kalacağı odalarda 24 saat sıcak suyun aktığı banyo, tuvalet ve lavabo da mevcut. 

600 öğrenci kapasitesine sahip okula Eylül ayında başlayacak yeni sezonda 150 öğrenci kabul edecek. Fen Lisesi, bu dönem alacağı öğrencilerin puanlarında serbest davranacak ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri en yüksek puandan başlayarak kabul edecek. 


Geri Dön