03 / 05 / 2024

Bağcılar Sav İş Merkezi icradan satılık! 995 bin TL'ye!

Bağcılar Sav İş Merkezi icradan satılık! 995 bin TL'ye!

Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi, F21cl7c3c pafta, 1512 ada, 21 parselde yer alan 330 metrekare arsa vasıflı taşınmazı ve üzerindeki Sav İş Merkezi'ni  satışa sunuyor



Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

2010/2740 talimat

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi evsafı, kıymeti adedi;

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI

İstanbul ili.Bağcılar ilçesi Kemalpaşa mahallesinde kain F21cl7c3c pafta, 1512 ada 21 parsel sayılı 330.05 m2 miktarlı arsa vasıflı gayrimenkulün tamamıdır.

TAşžINMAZIN İMAR DURUMU

Bağcılar Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğünün 06.07.2010 tarih ve 9005 sayılı imar Durumu Belgesine göre, İstanbul ili Bağcılar ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi F21cl7c3c pafta, 1512 ada, 21 parsel sayılı yer 1/1000 ölçekli 15.09.2008 tasdik tarihli Bağcılar Uygulama imar Planında H: 12.50 mt (4 Kat) irtifada, konut alanında kalmaktadır.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU

İstanbul ili Bağcılar ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Mehmet Akif Bulvarından girilen Namık Kemal Caddesinde kain F21cl7c3c pafta, 1512 ada, 21 parsel sayılı 330,05 m2 miktarlı (95) kapı numaralı kargir Sav iş merkezindeki (arsa + binanın) (1/2+1/2=1) TAMAMIDIR.

Parsel üzerinde; Bodrum +Bodrum Asma kat + Zemin +Asma kat + 3 Normal katlı betonarme karkas bir bina bulunmaktadır.
BODRUM ASMA KATI: Binanın bodrum katında ayrıca asma kat yapılmış olup bu bölüm ofis olarak kullanılmakta zemini kısmen seramik ile kaplı kısmen mineflo ile, duvarları, sıvalı boyalı ara bölmeler ahşap camekanlı olup Elektrik ve su tesisat ve binada doğalgaz tesisat mevcuttur. Bodrum kattaki asma katın takribi kullanım alanı brüt: 120,00 m2'dir.

BODRUM KATI: Binanın bodrum katı ayakkabı deri imalatı olarak kullanılmakta bu bölüme asma kattaki merdivenle ulaşılmaktadır. Zemini mermer pallediyenle kaplı, duvarları sıvalı boyalı, pencereleri demir doğrama camekanlı, Mutfak ve vvcleri mevcut bu bölümleri zemin seramikle kaplı duvarları ise kısmi fayansla kaplıdır. Elektrik ve su tesisat ve binada doğalgaz tesisat mevcuttur. Bodrum kattaki asama katın takribi kullanım alanı brüt; 228,00 m2'dir.

ZEMİN KATI ve ASMA KATI: Binanın zemin katında bir dükkan ve Asma katı bulunmaktadır. Zemini mermer pallediyenle ile kaplı duvarları sıvalı, boyalı cephesi p.v.c camekanlı stor kepenklidir. Zemin kattaki dükkan asma katı ile birlikte kullanılmaktadır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olan dükkan keşif tarihi itibariyle boş bir vaziyette bulunmaktadır. Zemin kat takribi kullanım, alanı brüt: 228,00 m2 dir. Asma katı ise: 199,00 m2'dir.

NORMAL KATI: Binanın 3 normal'katı bulunmaktadır. Her katı ayrı ayrı iş yeri olarak kullanılmaktadır. İş yerlerinin Zemini mermer pallediyenle kaplı, duvarları sıvalı boyalı, pencereleri demir doğrama camekanlı, Mutfak ve wcleri mevcut bu bölümleri zemin seramikle kaplı duvarları ise kısmi fayansla kaplıdır. Elektrik ve su tesisat ve binada doğalgaz tesisat mevcuttur. Normal katın takribi kullanım alanı brüt: 235,00 m2 dir.

Toplam inşaat alanı takribi brüt: 1.480,00 m2'dir.

TAşžINMAZIN KIYMETİ

Bulunduğu mevkii, imar durumu, yüzölçümü, halihazır durumu, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, ulaşım imkanlarının kolaylık derecesi, iş ve alışveriş merkezlerine, meskun mahalle, ana artere, duraklara, istasyona, otogara, ilçe merkezine yakınlığı, inşasında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, yıpranma payı, olduğu gibi kullanılması halinde getirebileceği kira geliri, değerine tesir edebilecek tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları da göz önüne;
Binadaki yıpranma payı: % 10 kabul edilmiştir.

1512 ADA. 21 PARSELDEKİ TAşžINMAZIN;
Arsasının Tamamına: 330,05 m2 x 1.200 TL/ m2= 396.060 TL.
Yapısının Tamamına: 1.480 m2x 450 TL/m2 x0.90= 599.400 TL.
Toplam: 995.460 TL.
Tamamına: 995,460 TL. kıymet taktir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI

1- Gayrimenkulün I. açık arttırması 23.05.2011 günü saat .10.00 ila 10.10 arasında BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILACAKTIR
Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ite ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranların taahhütleri baki kalmak kaydı ile 02.06.2011 aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada da da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhütleri saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttıra ¬na ihale olunacaktır. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın , tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2) Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi tamamı, ihale damga resmi, tapu harcı 1/2 ve tapu masrafları ihale alıcısına aittir. Tapu harcı 1/2 tellaliye ile gayrimenkulün aynından doğan birikmiş vergi borcu ihale bedelinden ödenecektir.

3) ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin irtifak sahiplerinin, bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarım dayanağı olan belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır, Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4) ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktaft ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark var ise öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebileceği,

6) iş bu gayrimenkul satış ilanı hissedarların tapudan bildirilen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebliğ edilememesi halinde gazete ilanı tebliğ yerine geçerlidir.

7) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2740 talimat sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön